Tervetuloa Vehkojan koulun sivuille!

Vehkojan koulu on eteläisellä Hyvinkäällä sijaitseva n. 560 oppilaan yhtenäiskoulu (luokat 1-9).  

Koulumme täytti v. 2017 50 vuotta. Kouluun on muodostunut vuosikymmenten saatossa tiettyjä omaleimaisia piirteitä. Meillä on sopivassa suhteessa perinteitä ja uusia tuulia. Jo eläkkeellä oleva Vehkojan koulun henkilökunta puhuu Vehkojan hengestä. Vehkojan henki on keskeinen osa koulumme toimintakulttuuria, jota heijastelevat ja jota ohjaavat koulumme arvot. Arvot luotiin osallistamalla niin henkilökuntaa, oppilaita kuin vanhempiakin. Toisten kunnioittaminen, yhteistyö, itsestä ja ympäristöstä huolehtiminen ja jokaiseen päivään myönteisesti suhtautuminen ovat toimintamme kivijalat.

Koulussamme on iso urheiluhalli, hiekkatekonurmikenttä (lähiliikuntapaikka) ja erilaisia metsätyyppejä kävelymatkan päässä. Läheltä löytyvät laadukkaat liikuntapaikat mahdollistavat myös urheiluluokkien (7E, 8E ja 9E) tehokkaan toiminnan. Koulustamme on remontoitu 90% viipale kerrallaan viimeisen reilun 10 vuoden aikana.

Koulumme on hyvä työpaikka. Vaihtuvuus henkilökunnassa on vähäistä ja kehityskeskusteluiden sekä työterveyskyselyiden perusteella ilmapiiri koulussamme on hyvä.

Reagoimme ilmeneviin ongelmiin ja haastaviin tilanteisiin nopeasti (mm. kiusaamiseen). Kehitämme jatkuvasti niitä kohtia koulussamme, jotka kaipaavat henkilökunnan, oppilaiden tai vanhempien mielestä kehittämistä. Pidämme kuitenkin tärkeänä, että tietyt perinteet säilytetään, eikä niitä tarvitse muuttaa.

Vannomme Vehkojalla hyvän perustyön nimeen ja osallistumme järkevässä määrin erilaisiin hankkeisiin ja projekteihin. Ystävyyskoulumme sijaitsee koillis-USA:ssa Cardiganissa, ja yhteistyö on lähes vuosittaista vierailujen muodossa. Yläkoulussa toimivat urheiluluokat – kullakin luokka-asteella yksi. Keväällä 2019 luokalle haki yli 60 oppilasta. Lajeja on tällä hetkellä 16 aina ratsastuksesta jääkiekkoon. Olimme mukana v. 2018 myös koulumatka-hankkeessa, jonka keskeisenä tavoitteena on maksimoida koulumatkojen turvallisuus ja muutenkin lisätä oppilaiden liikennetietämystä ja turvallisia valintoja liikenteessä. Olemme mukana myös oma linja-hankkeessa, jonka tarkoituksena on vähentää nuorten syrjäytymistä. Koulussamme on toiminut yli 10 vuotta ns. pajakoulun luokka, jonka tulokset juuri syrjäytymisen ehkäisytyössä ovat olleet erinomaisia.

Aineeton lahjakortti ”Lahjaksi iloa” on tuottanut iloa alueemme palvelukodin asukkaille. Oppilaiden vierailut piristävät ikäihmisten arkea ja tuottavat molemminpuolista iloa. Koulumme on myös ns. HYVIS-koulu eli olemme täyttäneet paikalliset ympäristökriteerit ja saaneet tästä kestävän kehityksen tunnustuksen. 

Avainsana koulumme pedagogiassa on monipuolisuus. Käytämme rohkeasti erilaisia työtapoja ja teemme aktiivista yhteistyötä koulun eri yhteistyötahojen kanssa. Koulussamme vierailee usein ihmisiä eri elämän aloilta (mm. kaupallisten aineiden valinnaiskurssit). Myös retkiä, leirikouluja ja yökouluja on vuosittain. Kaiken ydin tässäkin on se, että perustyö hoidetaan hyvin ja mm. oppitunnit ovat suunniteltuja ja oppilaat saavat jatkuvaa palautetta (niin korjaavaa kuin positiivistakin).  

Meillä on hyvä koulu!

Kuva koulusta

 

Vehkojan koulun pedanet

 

Päivitetty 25.10.2021