Tehtaansuon-Martin ladut

Alueella on Lehtolan lenkki (7,7 km), jonka itäinen puolikas soveltuu ainoastaan perinteiselle hiihtotavalle ja on valaisematon. Länsipuoli soveltuu molemmille hiihtotavoille ja on osittain valaistu. Alueen kaksi yhdyslatua ovat valaistuja ja ne soveltuvat molemmille hiihtotavoille.

Ladut ovat profiileiltaan jokseenkin helppoja, eikä vauhdikkaita laskuja tai uuvuttavia ylämäkiä juurikaan ole. Lehtolan lenkki on hiihdettävissä molempiin suuntiin, mutta turvallisuussyistä on suositeltavaa hiihtää vastapäivään.

Koska ladut kulkevat Martin asuntoalueen halki, on sopivia aloituspaikkoja useita. Autoilijalle parhaita pisteitä ovat Tanssikallionkadun sekä Martin urheilupuiston P-alueet ja koulupäivän päätyttyä Tapainlinnan koulun piha. Myös Lehtolan majan P-alue soveltuu lähtöpaikaksi.

Lehtolan lenkin puolivälissä on Tahkon veteraanien ylläpitämä Lehtolan maja, joka palvelee hiihtokaudella viikonloppuisin ja hiihtolomaviikolla päivittäin. Majan pihapiirissä on lasten hiihtomaa, johon kuuluu 600 m:n helppo latureitti ja harjoittelumäki. Pihapiirissä olevalle kodalle ja nuotiopaikalle johtaa esteetön reitti ja ne ovat käytettävissä talvikaudella majan aukioloaikoina. Majan osoite on Porvoonväylä 17, 05800 Hyvinkää.

Tehtaansuon lenkki rakentuu alueen muun rakentamisen myötä lähivuosina.

Alueen ladut yhdistyvät kaupungin länsipuoleisiin reitteihin valaistun Eteläisen yhdysladun (4,7 km / perinteinen) ja pohjoisiin reitteihin Itäisen yhdysladun (4,3 km / molemmat hiihtotavat) kautta.

Eteläinen yhdyslatu risteää vilkasliikenteisen Jokelankadun kanssa ja Itäisellä yhdysladulla on kaksi vilkasliikenteistä risteystä: Ahdenkalliontie ja Ridasjärventie, joten ylityksissä on noudatettava varovaisuutta. Ajoväylät ovat usein jäisiä ja/tai hiekoitettuja, joten turvallisinta on ottaa sukset jalasta ja kävellä yli.

Valaistuilla reiteillä lamput palavat illalla klo 23:00 saakka ja aamulla ne syttyvät tarvittaessa jo klo 05:00.

Latureitit on viitoitettu vähintään risteyskohdiltaan puisin viittapaaluin ja välimatkatiedoin.

LATUJEN YLLÄPITO

Latujen ylläpidosta vastaa Hyvinkään kaupunki / Liikuntapalvelut.

Palautetta reitistä ja kunnostustarpeista toivotaan kaupungin kotisivujen kautta.

Anna palautetta.

Päivitetty 18.5.2021