Sonninmäen-Nikinharjun ladut

Alueella on kaksi reittiä: Puolimatkan lenkki (2,1 km) ja Nikinharjun lenkki (4,1 km). Puolimatkan lenkki on valaistu ja soveltuu molemmille hiihtotavoille. Nikinharjun lenkki soveltuu vain perinteiselle hiihtotavalle.

Puolimatkan lenkin lähtöpaikka: Pikkulukontie 4, pysäköintialue
Nikinharjun lenkin lähtöpaikka: Sairaalanmäki, Sairaalankatu 5

Ladut polveilevat Salpausselän rinteillä valoisissa mäntymetsissä, vaikka alue on aivan asutuksen keskellä. Varsinkin Puolimatkan lenkillä on runsaasti korkeusvaihteluja. Nikinharjun lenkki sisältää kaksi vaativaa laskua. Reittien luokitus on keskivaativa. Molempien reittien hiihtosuunta on vastapäivään.

Reiteille pääsee lukuisista eri paikoista, mutta autoilijalle liityntäpysäköintitilaa on niukalti. Parhaat P-alueet löytyvät Pikkulukontien päästä sekä Puolimatkan ja Hyvinkäänkylän koulujen pihoilta koulupäivien jälkeen.

Sonninmäestä pääsee Usmin-Kytäjän reiteille Läntisen yhdysladun (4,6 km) ja kaupungin itäpuolelle valaistun Eteläisen yhdysladun (4,7 km) kautta. Länteen päin lähdettäessä suksia joutuu kantamaan Sairaalankadun ja Hangontien ylityksissä n. 200 m ja Eteläinen yhdyslatu risteää vilkasliikenteisen Martin- sekä Jokelankadun kanssa, joten ylityksissä on noudatettava varovaisuutta.

Molemmat yhdysladut soveltuvat sekä perinteiselle että vapaalle hiihtotavalle.

Valaistuilla reiteillä lamput palavat illalla klo 23:00 saakka ja aamulla ne syttyvät tarvittaessa jo klo 05:00.

Latureitit on viitoitettu vähintään risteyskohdiltaan puisin viittapaaluin ja välimatkatiedoin.

LATUJEN YLLÄPITO

Latujen ylläpidosta vastaa Hyvinkään kaupunki / Liikuntapalvelut.

Palautetta reitistä ja kunnostustarpeista toivotaan kaupungin kotisivujen kautta.

Anna palautetta.

 

Päivitetty 1.3.2022