Lentokentän-Erkylän ladut

Alueen ladut sijaitsevat Pohjoisen Kehätien etelä- ja pohjoispuolella.

Pohjoisen reitit muodostuvat Erkylän valaistusta ladusta (2,3 km) ja kisaladuista (3,5 km), jotka kiemurtelevat ylös alas Erkylänlukkojen eli suppien rinteitä. Ladut ovat vaativia ja soveltuvat molemmille hiihtotavoille. Lentokentältä alkava Erkylän yhdyslatu johtaa alueen pohjoiskulmaan, josta lähtee moottorikelkalla tehty yhdyslatu Paukunharjun majalle (Hyvinkään Hiihtoseura) ja edelleen Hausjärven Erkylään (Oma Koti). Erkylästä pääsee hiihtäen myös Riihimäelle ja Kiistaveikkojen Suonummen majalle. Lähdettäessä Pohjoisen kehätien pysäköintialueelta kertyy mittaa tälle perinteisen hiihtotavan Neljän majan lenkille n. 21 km. Lenkiltä on myös yhdyslatu Monnin koululle. Neljän majan lenkin ylläpitovastuu on Hyvinkään Hiihtoseuralla ja Riihimäen Kiistaveikoilla. Omalta Kodilta on 17 km mittainen lenkki Hikiän koulun kautta Suonummen majalle.

Hiihtomajojen (4-majan lenkki) osoitteet:

  • Paukunharjun maja: Monninlinja 213, Hausjärvi
  • Oma Koti: Oman Kodin tie 39, Riihimäki (sijaitsee Hausjärven kunnassa)
  • Suonummen maja, Erkyläntie 399, Hausjärvi

Kehätien eteläpuolella, lentokentän ympärillä risteilevät Niinistön lenkki (1,2 km), Koiralatu (2,7 km), Aurinkolatu ja muutamia yhdyslatuja. Kiertämällä kaikki reitit kertaalleen saa lenkkiin pituutta reilut 10 km. Loivapiirteiset ladut ovat osittain valaistuja ja ne soveltuvat molemmille hiihtotavoille. Valaistut osuudet selviävät latukartasta.

Suositeltavia aloituspaikkoja ovat Lentokentäntien ja Niinistönkadun P-alueet.

Lentokentän pohjoispuolelta, Pohjoisen kehätien sillalta lähtee Itäinen yhdyslatu (4,3 km) Lehtolan lenkille ja Pohjoinen yhdyslatu (4,0 km) Sveitsiin. Ladut soveltuvat molemmille hiihtotavoille.

Valaistuilla reiteillä lamput palavat illalla klo 23:00 saakka ja aamulla ne syttyvät tarvittaessa jo klo 05:00.

Latureitit on viitoitettu vähintään risteyskohdiltaan puisin viittapaaluin ja välimatkatiedoin.

LATUJEN YLLÄPITO

Latujen ylläpidosta vastaa Hyvinkään kaupunki / Liikuntapalvelut.

Palautetta reitistä ja kunnostustarpeista toivotaan kaupungin kotisivujen kautta.

Anna palautetta.

 

Päivitetty 1.3.2022