Sveitsinpuiston ja Perttulan ladut

Lähtöpaikka: Jäähallin pohjoinen pysäköintialue, Vaiveronkatu 70.

Sveitsinpuistossa on latuja yhteensä 9,4 km ja ne lähtevät jäähallin pohjoiselta pysäköintialueelta. Ladut kulkevat osittain luonnonsuojelualueella ja ne ovat pääosin valaistuja sekä soveltuvat molemmille hiihtotavoille. Latuprofiilit ovat loivapiirteisiä, eikä vaativia nousuja tai laskuja ole. Sveitsinpuiston metsälatujen lisäksi jäähallin eteläpuolella, Perttulan nurmilla on helppoja latuja 2,5 km, joista lumetettua ja valaistua on 1,9 km. Näillä ”tykkilumireiteillä” hiihtokauden pituus on parhaimmillaan jopa 6 kk. Perttulan ladut soveltuvat hyvin myös hiihdon opetteluun.

Alueen laduille pääsee monesta pisteestä, mutta eniten pysäköintitilaa on jäähallin pohjoisella P-alueella, josta kaikki reitit alkavat. Toinen hyvä lähtöpiste on Sveitsin hiihtokeskus Kulomäessä. 

Alueen pohjoisimmalta Alhostenmäen (3,6 km) lenkiltä johtaa Usmin yhdyslatu (1,4 km) ja jäähallilta Hyyppärän yhdyslatu (2,5 km) Usmin-Kytäjän perinteisen hiihtotavan reiteille. Pohjoiselta lenkiltä haarautuu itään Lentokentän-Erkylän laduille Pohjoinen yhdyslatu (4,0 km). Tämä valaistu yhdyslatu soveltuu molemmille hiihtotavoille.

Valaistuilla reiteillä lamput palavat illalla klo 23:00 saakka ja aamulla ne syttyvät tarvittaessa jo klo 05:00.

Latureitit on viitoitettu vähintään risteyskohdiltaan puisin viittapaaluin ja välimatkatiedoin.

Reittien varrella tai välittömässä läheisyydessä on useita huoltopisteitä: Sveitsin hiihtokeskus, Jäähallin kahvio, Vaiveronkadun kioski/grilli ja Uimalan kahvio sekä Hotel Sveitsi.

LATUJEN YLLÄPITO

Latujen ylläpidosta vastaa Hyvinkään kaupunki / Liikuntapalvelut.

Palautetta reitistä ja kunnostustarpeista toivotaan kaupungin kotisivujen kautta.

 

Anna palautetta.

Kuva Sveitsistä

Päivitetty 1.3.2022