Musiikkiluokka

Musiikkiluokkatoiminta on kokonaisvaltaista musiikkikasvatusta. Sisällöt opitaan monipuolisen tekemisen eli laulamisen, soittamisen, liikkumisen, kuuntelemisen ja musiikillisen keksimisen kautta. Musiikinopetusta on alakoulussa kolme tuntia viikossa ja yläkoulussa kaksi tuntia viikossa. Musiikkiluokalla saa paljon esiintymiskokemusta - oppilaita nähdään ja kuullaan ennen kaikkea koulun omissa juhlissa ja konserteissa, toisinaan myös jossain koulun ulkopuolisissa tilaisuuksissa. Usein käy niin, että musiikkiluokan kokemukset innostavat lasta myös omaehtoisten musiikkiharrastusten pariin. Aseman koulussa annetaan tehostettua musiikin opetusta luokilla 3–6, minkä jälkeen musiikkiluokka siirtyy kokonaisena Tapainlinnan kouluun. 

Musiikkiluokalle pyrkiminen

Tapainlinnan koulussa jatkaa ensi syksynä Aseman koulusta siirtyvä musiikkiluokka, jossa on vapaita paikkoja. Vapaisiin paikkoihin voivat hakea oppilaaksi kaikki hyvinkääläiset, ensi syksynä 7. luokan aloittavat oppilaat.

Paikat täytetään haastattelun ja sen yhteydessä annettavan musiikkinäytteen (soitto tai laulu) perusteella. Haastattelu pidetään Tapainlinnan koulussa maanantaina 24.1.2022 klo 14–16 välillä.

Tarkempia tietoja musiikkiluokalle pyrkimisestä löydät seuraavasta linkistä: Musiikkiluokalle pyrkiminen.

Päivitetty 3.12.2021