Musiikkiluokka

Musiikkiluokkatoiminta on kokonaisvaltaista musiikkikasvatusta. Sisällöt opitaan monipuolisen tekemisen eli laulamisen, soittamisen, liikkumisen, kuuntelemisen ja musiikillisen keksimisen kautta. Musiikinopetusta on alakoulussa kolme tuntia viikossa ja yläkoulussa kaksi tuntia viikossa. Musiikkiluokalla saa paljon esiintymiskokemusta - oppilaita nähdään ja kuullaan ennen kaikkea koulun omissa juhlissa ja konserteissa, toisinaan myös jossain koulun ulkopuolisissa tilaisuuksissa. Usein käy niin, että musiikkiluokan kokemukset innostavat lasta myös omaehtoisten musiikkiharrastusten pariin. Aseman koulussa annetaan tehostettua musiikin opetusta luokilla 3–6, minkä jälkeen musiikkiluokka siirtyy kokonaisena Tapainlinnan kouluun.

Musiikkiluokan opetussuunnitelmaan pääset tutustumaan seuraavasta linkistä: Musiikkiluokan opetussuunnitelma.

Hakeminen Tapainlinnan koulun musiikkiluokalle

Tapainlinnan koulussa jatkaa ensi syksynä Aseman koulusta siirtyvä musiikkiluokka, jossa on vapaita paikkoja. Vapaisiin paikkoihin voivat hakea oppilaaksi kaikki hyvinkääläiset, ensi syksynä 7. luokan aloittavat oppilaat.

Paikat täytetään haastattelun ja sen yhteydessä annettavan musiikkinäytteen (soitto tai laulu) perusteella. Haastattelu pidetään Tapainlinnan koulussa  tiistaina 23.1.2024

Tulokset ilmoitetaan koulujen talvilomaan mennessä. Haastatteluun ei tarvitse valmistautua mitenkään erityisesti. Oma innostus ja kiinnostus musiikkia kohtaan on tärkein edellytys! Ilmoittautuminen tapahtuu Wilman kautta kohdasta Lomakkeet.  Lisätietoja saa sähköpostilla musiikinopettajilta noora.vuorenmaa@edu.hyvinkaa.fi / minna.hyttinen@edu.hyvinkaa.fi / sekä Tapainlinnan koulun vs. rehtorilta krista.silfverberg@edu.hyvinkaa.fi. Luokalle hakeutuvan oppilaan kannattaa huomioida, että musiikkiluokkavalinta vähentää oppilaan taide- ja taitoaineiden valinnaisten tuntien määrää neljällä vuosiviikkotunnilla.

Päivitetty 9.11.2023