Pääkirjaston tilat ja laitteet

Tapahtumat ja näyttelyt kirjastossa

Kirjaston tapahtumista ja näyttelyistä saa tietoa kirjaston tapahtumakalenterista.

Pääkirjaston näyttelytilojen varauksia hoitaa kirjastovirkailija Kirsi Sirkiä, puh. 040 160 1347, etunimi.sukunimi@hyvinkaa.fi. Lisätietoa tapahtuman ja näyttelyn järjestäjälle.

Opintosali

Opintosali sijaitsee katutasolla ja sinne pääsee lehtisalin kautta. Voit käyttää opintosalia koulu- ja opiskelutehtävien tekemiseen tai muuhun keskittymistä vaativaan lukemiseen ja työskentelyyn. Opintosalissa on myös käsikirjasto, jonka teoksia voi lukea kirjastossa tai lainata yö- ja viikonloppulainaksi.

Internet-koneet asiakkaille

Kirjasto tarjoaa asiakastietokoneillaan internetiin pääsyn ja tavallisten toimisto-ohjelmien lisäksi valikoiman eri tietokantoja. Pääkirjastossa on asiakkaiden käytössä viisi 60 minuutin konetta. Kaksi niistä löytyy lehtisalista, kaksi opintolukusalista ja yksi yläkerrasta. Lisäksi asiakkaiden käytössä on viisi 30 minuutin käyttöön tarkoitettua konetta; kaksi näistä sijaitsee kirjaston kolmannessa kerroksessa neuvontapisteen vieressä ja kolme ala-aulassa. Lisätietoja täältä.

Kirjastossa on myös yksi kannettava tietokone kirjastossa käytettäväksi. Laitteen käyttöaika on max. 3 tuntia. Sen saa alakerran lainaustiskiltä kirjastokortilla lainaan ja pantiksi annetaan lisäksi kuvallinen henkilöllisyystodistus. Käyttäjän iän täytyy olla vähintään 15 vuotta. 

Pääkirjastossa on käytettävissä langaton internet-yhteys. Sitä voi käyttää joko omalla tai lainattavalla laitteella. Langattoman verkon ohjeet 

Ryhmätila

Ryhmätila Antonissa pidetään kirjaston opetus- ja muita tilaisuuksia, minkä lisäksi ulkopuoliset voivat vuokrata sitä omien tilaisuuksiensa järjestämispaikaksi. Lisätietoa tilan vuokraamisesta

Kuutio

Musiikkiosastolla maksimissaan 4 henkilölle varattavissa oleva tila tapaamisia ja pelaamista varten. Tilassa on TV-näyttö, penkit ja pöytä. 2.11. lähtien käytettävissä on myös pelikonsoli (Nintendo Switch), jolla voi pelata sille asennettuja pelejä. Tilan yksi seinusta on läpinäkyvää lasia. Varaukset tehdään puhelimitse, paikan päällä tai Bookings-varausjärjestelmässä. Varaajalla täytyy olla Ratamo-kirjastokortti. Kuution käyttösäännöt

Ilmoitustaulu

Kirjastossa on ilmoitustauluja, joihin aiottu materiaali tulee antaa kirjaston henkilökunnan kiinnitettäväksi. Tietoa ilmoitustaulukäytännöistä

Tasoskanneri

Lehtisalissa on tietokoneeseen liitettynä tasoskanneri. Tietokoneelta skannatut tiedostot voi siirtää jollekin muistivälineelle, lähettää itselleen sähköpostilla tai tulostaa. Laitteeseen on käytettävissä myös lisätarvikkeita, joiden avulla on helpompi skannata dioja ja valokuvia. Tekstintunnistus (OCR) on käytössä PDF-, RTF- ja WordPad-muotoihin skannattaessa.

Mikrofilmien lukulaite

Kirjastossa on skannaava mikrofilmien lukulaite, joka sijaitsee lehtisalin erillisessä huoneessa. Varauksen laitteen käyttöön voi tehdä kirjaston neuvonnassa tai puhelimitse 019 459 2423. Laitteella on mahdollista skannata mikrofilmejä tietokoneelle. Tietokoneella tiedostot voi esimerkiksi tulostaa, tallentaa muistitikulle tai lähettää itselleen sähköpostilla.

Kopiokone ja tulosteet

Ala-aulassa on käytettävissä kopiokone. Mustavalkokopiot maksavat 30 senttiä/kpl ja värikopiot 60 senttiä/kpl.

Tulosteita voi ottaa internet-tietokoneilta ja tekstinkäsittelykoneelta. Mustavalkoiset tulosteet maksavat 30 senttiä/kpl ja väritulosteet 60 senttiä/kpl.

Silppuri

Lehtisalissa sijaitsevassa mikrofilmihuoneessa on maksutta käytettävissä silppuri, jolla voi papereiden lisäksi tuhota cd-levyjä ja luottokortteja.

Pyydä henkilökuntaa avaamaan ovi mikrofilmihuoneeseen. Laitetta voi käyttää aina, kun huone ei ole varattuna muuhun toimintaan. 

Laminointilaite

Mikrofilmihuoneessa voi käyttää myös laminointilaitetta. Hinnat ovat:

  • laminointitasku A5 kpl 0,10 €
  • laminointitasku A4 kpl 0,15 €
  • laminointitasku A3 kpl 0,30 €

Digipiano

Musiikkiosastolla on asiakkaiden käytettävissä digipiano. Pianoa voi soittaa ilman ajanvarausta, mutta pääsääntöisesti toivomme kuulokkeiden käyttöä. Kuulokkeet voi tarvittaessa lainata musiikkiosaston neuvonnasta tai lainaustoimistosta.

Esteettömyys

Pääkirjasto on suurimmalta osaltaan helppokulkuinen. Sisäänkäynnin kynnys saattaa olla hankala, joten liikkumisvälineitä käyttävät voivat tarvittaessa pyytää apua, puh. 040 155 6390.

Päivitetty 26.2.2024