Laina-ajat

Aineiston laina-ajat

Kaikki aineisto yleensä 4 viikkoa
kysytty uutuusaineisto 2 viikkoa
pikalainat 1 viikko
Käsikirjaston aineistoa ei pääsääntöisesti lainata, mutta yö- ja viikonloppulainoja voi kysyä yksittäisistä kirjoista.  

Käsikirjaston aineisto

Käsikirjaston aineistoa on alakerran opintolukusalissa sekä yläkerrassa neuvonnan vieressä. Aineisto on tarkoitettu pääasiallisesti käytettäväksi kirjastossa, mutta sitä voi saada myös yö- ja viikonloppulainaan. Lainauksen voi tehdä aikaisintaan puoli tuntia ennen kirjaston sulkemista ja laina täytyy palauttaa seuraavana kirjaston aukiolopäivänä klo 10 mennessä. Lainan voi palauttaa myös palautusluukkuun.

Koulujen ja päiväkotien poikkeukselliset laina-ajat

Koulun tai päiväkodin kirjastokortilla lainattujen lastenkirjojen laina-aika on 8 viikkoa.

Videoiden, dvd-elokuvien, äänikirjojen, cd-rom-levyjen, cd-levyjen ja kasettien sekä aikuisten aineiston laina-ajat ovat normaalit eli niille ei saa pidennettyä laina-aikaa.

Lainojen uusiminen

Lainan voi uusia, ellei siitä ole varausta. Viiden uusimiskerran jälkeen laina tulee palauttaa (voi lainata saman tien uudelleen, jos lainaan ei ole varausta). Uusimiskertojen määrää voidaan tietyissä tapauksissa rajoittaa. Uusimisen voi hoitaa myös puhelimitse, 019 459 2422 tai internetissä Ratamo-verkkokirjaston kautta. Verkkokirjastoa varten tarvitset salasanan, jonka saat henkilökohtaisesti kirjastosta. Pikalainaa ei voi uusia.

Aineiston varaaminen

Lainassa olevasta aineistosta voidaan tehdä varaus kirjastossa tai Ratamo-verkkokirjaston kautta. Varaus on maksutonta Hyvinkään aineistosta. Jos varausta ei hae viimeiseen noutopäivään mennessä, peritään siitä kuitenkin 1,00 euron maksu. Tätäkään maksua ei tule lasten ja nuorten osastojen aineistosta. Pikalainoja ei voi varata.

Muista Ratamo-kirjastoista (samoin kuin Kirkes-kirjastoista) tilatuista teoksista peritään aina 2,00 euron maksu. Ratamo-kirjastoista lainattua aineistoa voi kuitenkin palauttaa mihin tahansa Ratamo-kirjastoon maksutta.

Kirjasto ilmoittaa varatun aineiston saapumisesta asiakkaalle kirjeellä, sähköpostilla tai tekstiviestillä (varmistathan, että matkapuhelinnumerosi ja/tai sähköpostiosoitteesi on tallennettuna kirjaston asiakastietokantaan).

Muista ilmoittaa osoitteen- ja nimenmuutokset!

Päivitetty 31.8.2023