Internet-koneet asiakkaille

 nainen työskentelee kannettavalla tietokoneella

Asiakastietokoneet Hyvinkään pääkirjastossa

Pääkirjastossa on asiakkaiden käytössä kaksi varattavaa 60 minuutin konetta, jotka sijaitsevat opintolukusalissa. Lisäksi asiakkaiden käytössä on kaksi 60 minuutin käyttöön tarkoitettua pistäytymiskonetta lehtisalissa, kolme 60 minuutin käyttöön tarkoitettua pistäytymiskonetta ala-aulassa, kaksi 30 minuutin konetta kolmannessa kerroksessa neuvontapisteen vieressä ja yksi tunnin kone kolmannessa kerroksessa jännityskirjallisuuden vieressä. Pistäytymiskoneisiin ei voi varata aikaa, vaan käyttö tapahtuu "jonotusperiaatteella". Ala-aulan koneille ei tarvitse tunnusta, vaan käyttö aloitetaan Aloita-nappia painamalla.

Yllä mainituissa tietokoneissa on käytössä eBooking-varausjärjestelmä, jonka käytöstä kerrotaan tällä sivulla lisää. Käyttöjärjestelmänä on Windows 10, selaimina Google Chrome ja Edge ja lisäksi käytettävissä on LibreOffice-paketti. Microsoftin Office-ohjelmiston käyttöön saamisessa on valitettavasti ollut ongelmia ja sitä ei tällä hetkellä ole koneilla. Tulosteet ovat maksullisia (30 senttiä/sivu mustavalkoiset, 60 senttiä/sivu värilliset A4).

Lisätietoja saa kirjastosta 040 152 4361.

Kannettavat koneet ja langaton internet

Pääkirjastossa on asiakkaiden käytettävissä yksi kannettava tietokone. Koneen saa kirjastossa käytettäväksi kirjastokortilla lainaan lainaustoimistosta antamalla henkilöllisyystodistuksen pantiksi (eBooking-tunnuksia ei tarvita). Siinä, kuten myös asiakkaiden omissa kannettavissa laitteissa, voi käyttää kirjastossa toimivaa WLAN-yhteyttä.

Käyttäjätunnus

Pöytätietokoneiden käyttöä varten asiakkaalle tehdään kirjastossa henkilökohtainen eBooking-käyttäjätunnus ja salasana. Kirjastokortti tai henkilöllisyystodistus on esitettävä. Käyttäjätunnuksen ottaessaan asiakas sitoutuu noudattamaan Hyvinkään kaupunginkirjaston asiakastietokoneiden käyttösääntöjä.

Varausjärjestelmän tietosuojaseloste

Ala-aulassa on pystykoneita, joihin ei tarvitse kirjautua omalla tunnuksella, ja muitakin koneita voi pyydettäessä saada käytettäviksi ilmankin käyttäjätunnusta, joten myös satunnainen vierailija tai matkailija voi käyttää kirjastossa Internetiä.

Asiakastietokoneiden käyttöohjeet (eBooking)

Voit kirjautua vapaana olevalle koneelle tunnuksellasi ja salasanallasi. Varattavilla tunnin koneilla aikaa on seuraavaan tasatuntiin saakka. Ruudun oikeassa yläkulmassa olevasta laskurista näkyy, kuinka paljon ajasta on jäljellä. Ohjelma ilmoittaa ajan päättymisestä viisi minuuttia ja yhden minuutin aikaisemmin. Kun aika loppuu, ohjelma lukitsee työaseman. Jos haluat lopettaa koneen käytön ennen vuorosi päättymistä, paina aikalaskurin alla olevaa ”Lopeta” -painiketta.

Varauksen tekeminen

Internet-koneiden ajanvaraus tehdään osoitteessa https://ebooking.dpg.fi/hyvinkaa. Varauksen voi tehdä millä tahansa koneella, mutta myös esim. kirjaston aulassa olevalla ajanvaraus-/kaupunkitietokoneella.

Kirjaudu sisään omilla tunnuksillasi. Klikkaa pääsivulta ”Varaa työasema”. Valitse varausvuoron kesto: 60 minuuttia. Siirry haluamasi päivän kohdalle ylhäällä olevilla painikkeilla. Valitse ”Vapaat työasemat” -sarakkeesta kone haluamallesi ajalle ja paina ”Varaa” -painiketta.

Enintään voi olla: yksi varaus/vrk, kolme varausta/vko ja viisi voimassa olevaa varausta yhteensä

Varausten selaaminen ja poistaminen

Valitse pääsivulla ”Selaa tai poista varauksia”.

Käyttäjätietojen muokkaus

Pääset tarkastelemaan ja muuttamaan omia käyttäjätietojasi ”Oma tili” -sivulla. Siellä voit myös vaihtaa salasanasi. https://ebooking.dpg.fi/hyvinkaa

Varatun koneen käyttöönotto

Varatun tietokoneen näytössä lukee käyttäjätunnuksesi. Saat koneen käyttöösi syöttämällä salasanasi.

Varattu tunnin aika alkaa aina tasalta (varaus esimerkiksi 14.00-15.00). Varattu aika peruuntuu, ellet kirjaudu koneelle 5 minuutin sisällä ajan alettua.

Omien tiedostojen käsittely

Työasemille tallennetut tiedostot saattavat jäädä koneille talteen, joten ne kannattaa poistaa, jos ei halua muiden käyttäjine näkevän niitä. Tiedostot saattavat kuitenkin myös hävitä uudelleenkäynnistyksessä ja kirjaston henkilökunta poistaa myös niitä tieturvasyistä, joten muista tallentaa säilytettäväksi aiotut tiedostosi ulkoiselle muistivälineelle. Tulosteet ovat maksullisia (mustavalkoiset 30 senttiä/sivu ja värilliset 60 senttiä/sivu).

Päivitetty 26.2.2024