Hyvinkään kirjaston asiakastietokoneiden käyttösäännöt

Pääkirjaston koneiden käyttöä varten asiakkaalle tehdään kirjastossa henkilökohtainen käyttäjätunnus ja salasana. Kirjastokortti tai henkilöllisyystodistus on tällöin esitettävä. Hakalan kirjastossa internetkoneiden käyttöön ei tarvita tunnusta, vaan aika varataan henkilökunnalta.

Epäsiveellisen, väkivaltaisen ja laittoman aineiston käyttö ja katselu on kielletty. Tietokoneilla työskennellessä on vältettävä häiritsevää tai äänekästä keskustelua. Henkilökunnalla on oikeus puuttua häiritsevään tietokoneen käyttöön ja rajoittaa tarvittaessa käyttöoikeutta tilapäisesti 1-30 vuorokauden ajaksi.

Kirjasto ei vastaa vahingoista, joita asiakkaalle aiheutuu laitteiden ja verkkoyhteyksien toimintahäiriöiden aiheuttamista ongelmista. Asiakas vastaa itse käsittelemiensä tietojen salassa pysymisestä ja tiedostojensa tallentamisesta. Kirjasto ei vastaa niistä vahingoista, joita kirjaston laitteilla on aiheutettu kolmannelle osapuolelle. Käyttäjien on huomioitava myös voimassa oleva lainsäädäntö.

Pistäytymiskoneet

Asiakkaiden käytössä on viisi 30 minuutin käyttöön tarkoitettua konetta, kaksi kirjaston kolmannessa kerroksessa neuvontapisteen vieressä ja kolme ala-aulassa sekä yksi tunnin kone kolmannessa kerroksessa. Näihin koneisiin ei voi varata aikaa, vaan käyttö tapahtuu "jonotusperiaatteella". Tarvittaessa pistäytymiskoneille pääsee ilman eBooking-tunnusta.

Varattavat koneet

Pääkirjaston varattavat koneet sijaitsevat lukusalissa, lehtisalissa ja musiikkiosastolla. Koneille voi varata tunnin ajan. Asiakas voi tehdä yhden varauksen päivää kohti tai kolme varausta viikossa. Samanaikaisesti voi olla viisi voimassa olevaa varausta. Ajanvarauksen voi tehdä kirjaston Ratamo-hakukoneilla. Osoitteesta http://www.ebooking.dpg.fi/hyvinkaa varauksen voi tehdä myös kirjaston ulkopuolisilta koneilta.

Vapaan koneen käyttöönotto

Varauksen lisäksi asiakas voi kolme kertaa vuorokaudessa ottaa vapaan koneen omilla tunnuksillaan käyttöönsä.

Hyväksytty kirjastotoimenjohtajan päätöksellä 18.12.2018/§13/2018

Päivitetty 15.2.2024