Kirjasto

Kuvassa on sarjakuvakerho Hyviksen logo, jossa paljon keltaista ja kynä.Sarjakuvakerho Hyvis 7.12. alkaen

Lasten sarjakuvakerho Hyvis kokoontuu pääkirjaston ryhmätila Olgassa keskiviikkoisin klo 15.-16.30. Kokoontumiset 7.12. ja 14.12., joulutauon jälkeen jatketaan joka viikko 11.1.2023 alkaen. Kerho on suunnattu kaikille sarjakuvien piirtämisestä kiinnostuneille 7-14-vuotiaille. Tarvittavan materiaalin saa ilmaiseksi kirjastosta. Tervetuloa!

Kuvassa on kullanväriset joulukellot.Joulumusiikkia

To 8.12. klo 18 Hakalan kirjastossa koko perheen jouluilta - lauletaan yhdessä tuttuja lapsuuden joululauluja.

To 15.12. klo 18 pääkirjaston musiikkiosastolla jouluinen yhteislaulutilaisuus. Tervetuloa!

Kuvassa näkyy osa naista, joka näpyttelee kannettavaa tietokonetta.Nettihuijauksista tietoa 14.12.

Ke 14.12. klo 15-16 Enterin avoin tietoisku Nettihuijaukset - Keskusrikospoliisin kokemuksia huijauksista ja vinkkejä niiden välttämiseen. Voit tulla seuraamaan etätietoiskua pääkirjaston ryhmätila Antoniin. Vapaa pääsy. Tervetuloa!

Kuvassa on Hyvinkään joulupuulahjakeräyksen logo.Joulupuu-lahjakeräys 16.12. asti

Keräämme joululahjoja lapsille ja nuorille, jotka muuten voisivat jäädä ilman Joulupukin tuomisia. Voit osallistua keräykseen tuomalla uuden, käyttämättömän lahjan paketoituna keräyspisteeseen (joista Hyvinkään pääkirjasto on yksi). Kiinnitä lahjaan pakettikortti, johon on kirjoitettu, kenelle lahja on tarkoitettu (tyttö/poika/lapsi/nuori), minkä ikäiselle lahja sopii ja mikä on lahjan sisältö. Lahjat toimitetaan saajilleen sosiaalitoimen kautta.

Mobiilikirjasto

Ratamokirjastot ovat ottaneet käyttöön Axiell Mobiilikirjasto -sovelluksen. Mobiililaitteelle ladattavaan sovellukseen kirjaudutaan kirjastokortin numerolla ja pin-koodilla. Mobiilikirjastossa voi tarkastella ja uusia lainoja, tehdä hakuja ja varauksia sekä tarkistaa kirjastojen yhteystiedot ja aukioloajat. Mobiilikirjastosta löytyy myös sähköinen kirjastokortti. Kirjaston henkilökunta auttaa tarvittaessa sovelluksen lataamisessa ja käytössä.

Kuvassa on oviaukossa kaksi naista, jotka pitelevät oppimisen olohuoneen mainosta käsissään.Oppimisen olohuone

Maanantaisin klo 14-16 parittomilla viikoilla 10.10. alkaen ryhmätilassa pidetään oppimisen olohuone, jota vetävän Nurmijärven Klubitalon opintovalmentajat. Kyseessä on Erilaisten Oppijoiden Liiton toimintamalli, jossa aikuisille (18-65v) tarjotaan matalan kynnyksen ohjausta oppimisessa ja perustaidoissa kuten matematiikassa, lukemisessa, kirjoittamisessa ja digitaidoissa. Oppija määrittää itse taidot ja tavoitteet, mitä haluaa saavuttaa. Mitään diagnoosia oppimisvaikeuksista ei tarvita. Tervetuloa!

Kuvassa kädet ja tablettitietokone

Digitalkkarin palvelut tauolla

Digitalkkarin palvelut ovat tauolla ainakin 15.10.-31.1.23. Ilmoitamme, kun palvelua on taas saatavilla. Kirjasto neuvoo edelleen kirjaston omien sähköisten palvelujen käytössä sekä päivittäisasioissa, kuten asiakirjojen tulostamisessa kirjastolla.

Kuvassa on värikäs keskeneräinen kudin.Tarinavyyhti

Tarinavyyhti kokoontuu keväällä 2023 pääkirjaston ryhmätila Antonissa keskiviikkoisin 11.1., 1.2., 1.3., 5.4. ja 3.5. klo 18-19.30. Tule tekemään käsitöitä ja kuuntelemaan novelleja. Tuo oma käsityösi mukaan tai neulo lahjoitetuista langoista lämpimiä lahjoja Punaiselle Ristille. Voit tulla myös vain kuuntelemaan paikalle. Vapaa pääsy, ei ilmoittautumista.

konsoliohjain

Peli-illat

Ke 7.9., ke 5.10., ke 9.11. ja ke 7.12. klo 17–19.
Tule pelaamaan PS4- ja retronintendo-konsoleilla Hyvinkään pääkirjaston nuorten monttuun. Mukana tietty myös lautapelejä. Kaikenikäiset ovat tervetulleita pelaamaan!

Kuvassa on monivärinen spiraali.Näyttelyt

24.10.-25.11. Silmukoista hahmoiksi - käsityöharrastajan kokoelmista

lohikäärme4.jpgSatutunnit

Iltasatutunnit:
Tiistaisin klo 18.00 seuraavina päivänä: 6.9., 13.9., 20.9., 27.9., 4.10., 11.10., (syyslomaviikolla ei satutuntia) 25.10., 1.11., 8.11., 15.11., 22.11., 29.11., 13.12.

Satutunnit koti-ja perhepäivähoidossa oleville lapsille:
keskiviikkoisin klo 9.30
7.9., 21.9., 5.10., 2.11., 16.11., 30.11. ja 14.12.

Satutunti pidetään pääkirjaston ryhmätila Antonissa. Tervetuloa!

Kuvassa on liehuva Suomen lippu. Piirretty kuva.Suomipiiri

Suomipiiri pidetään ryhmätila Antonissa joka torstai 8.9.-15.12. klo 14-15.45. Vapaaehtoiset opettavat suomen kieltä sekä kertovat suomalaisista tavoista ja kulttuurista.

Kuvassa sinisellä ja punaisella ilmaan hyppäävien ihmisten siluetteja. Alla lukee isoilla kirjaimilla punaisella elämyslainaus.

Elämyslainat

Hyvinkään pääkirjastosta on lainattavissa elämyslainoja. Tällä hetkellä voit lainata kausikortin Hymyhuulten perustanssikurssille (4 kpl) tai pariin Hyvinkään Orkesterin konserttiin (5 kpl).  Ala-aulassa olevalta elämyslainapöydältä löytyvä vastinlappu vaihdetaan varsinaiseen elämyslainakorttiin lainaustiskillä. Elämyslainan tietynlaiseen tapahtumaan voi lainata vain yhden kerran kaudessa. Laina-aika on 7 vrk. Elämyslainaa ei voi uusia tai varata. 

Kuvassa kukkivat omenapuut ja niiden takana oleva Hyvinkään pääkirjasto.Uutiskirje

Hyvinkään kirjasto julkaisee noin kerran kuussa ilmestyvää sähköpostiuutiskirjettä, missä kerrotaan oleellisimmat ajankohtaiset kirjastoasiat. Voit liittyä uutiskirjeen tilaajaksi tästä

Jos et vielä ole uutiskirjeen tilaaja: voit lukea uusimman uutiskirjeen tästä.

lukuneuvontaa

Luku- ja musaneuvontaa

Jos etsit uutta luettavaa tai kuunneltavaa, kokeile lukuneuvontaa ja/tai musaneuvontaa. Täytä lomake ja tilaa noudettava aineistokassi tai lista sähköpostiisi! Ylläolevista linkeistä pääset palveluihin. Kirjalista lähetetään 2-3 viikon kuluessa sähköpostiisi tai lukuneuvoja ottaa sinuun yhteyttä puhelimitse.

kuvassa piirroskuva metsästäKirjastoketun aikamatka Hyvinkään historiaan

Lastenosasto on julkaissut 100-vuotiaan Hyvinkään kunniaksi Kirjastoketun aikamatkan. QR-koodien takaa löytyy kuvia ja videoita, joiden kautta pääsette paitsi sukeltamaan hauskasti Hyvinkään historiaan, myös oppimaan erilaisia asioita kirjastosta. Materiaalissa on käytetty Hyvinkään kaupunginmuseon kuva-arkistoa. Tästä pääset aikamatkalle.

 Tietosuoja-asiat

Näistä linkeistä saat tietoa kirjaston asiakkaiden tietosuojaan liittyvistä asioista. Samat lähteet löytyvät myös esim. Hakemisto-sivulta kohdasta "tietosuoja".

Päivitetty 8.12.2022