Kirjasto

Kuvassa on tyhjä seinäkalenteri.Poikkeusaukioloaikoja

Hyvinkään kirjastot ovat kiinni pe 20.5. kirjaston henkilökunnan koulutus-ja virkistyspäivän takia. Pääkirjaston palautusluukku on auki. Hakalan palautusluukku on kiinni to 19.5. klo 19 - ma 23.5. klo 9.

Helatorstain aattona ke 25.5. pääkirjasto on auki klo 9-16 (itsepalvelu klo 9-11). Helatorstaina 26.5. Hyvinkään kirjastot ovat kiinni. Hakalan kirjasto on kiinni myös pe 27.5. Pääkirjaston palautusluukku on auki. Hakalan palautusluukku on kiinni ke 25.5. klo 16 - ma 30.5. klo 9.

finnan logoFinna-verkkokirjasto

Ratamo-kirjastot ovat ottaneet käyttöön Finna-verkkokirjaston. Vanha Arena-verkkokirjasto on käytettävissä vielä vuoden puoliväliin saakka. Uutena ominaisuutena vaikkapa lapsen kortin voi liittää oman tunnuksen alle. Arenan muistilistaa vastaava Suosikkilista-toiminto on entistä monipuolisempi.

Korona

Keusoten ohjeistukset

Kaupungin ja Keusoten koronatiedotteet

Kuvassa riippumatossa joku lukee kirjaa. Näkyy vain polvet, kirja ja osa riippumattoa. Taustalla aitaa ja taivasta.Läsning för hängmattan 1.6.

Är du sugen på sommarläsning? Ons 1.6. kl 17.30-18.30 vi bjuder på fika och boktips - ett urval av förra årets svenska och finlandssvenska vuxenlitteratur. Ett presentkort till bokhandel lottas ut bland alla som deltagit. Varmt välkommen!

Kaipaatko kesälukemista? Ke 1.6. klo 17.30 - 18.30 tarjoamme lukuvinkkejä viime vuonna ilmestyneistä ruostinkielisistä aikuistenkirjoista. Tervetuloa kielikylpyyn, kahvikupin äärelle, kuuntelemaan kirjavinkkejä ruotsin kielellä! Osallistujien kesken arvotaan lahjakortti kirjakauppaan. Lämpimästi tervetuloa!

Kuvassa lasten jalkoja kesällä.

Kesän satutunnit

ti 7.6., ti 28.6., ti 5.7. ja ti 19.7. Satutunti alkaa klo 18.00 ja kestää noin puoli tuntia. Kesän satutunnit pidetään sään salliessa ulkona! Satutunneilla luetaan satuja, lauletaan, lorutellaan ja leikitään. Lapset ovat satutunnilla oman aikuisen vastuulla. Tervetuloa!

Kuvassa on abstrakti värikäs spiraali.Näyttelyitä pääkirjastossa

3.-19.5. " Kirjojen uusi elämä" -näyttely (Anne Ahonen)

10.-30.5. Erämiesten matkassa - toimittaja ja kirjailija Mauri Soikkanen 90 vuotta (Suomen Metsästysmuseo koonnut näyttelyn)

Kuvassa sinisellä ja punaisella ilmaan hyppäävien ihmisten siluetteja. Alla lukee isoilla kirjaimilla punaisella elämyslainaus.Elämyslainat

Hyvinkään pääkirjastosta on lainattavissa elämyslainoja. Voit lainata kausikortin Tahkon miesten (3 kpl) tai naisten kotiotteluihin (3 kpl). Lisäksi on elämyslainoja, joilla pääsee suunnistamaan Hyvinkään Rastin iltarasteille (2 kpl). Ala-aulassa olevalta elämyslainapöydältä löytyvä vastinlappu vaihdetaan varsinaiseen elämyslainakorttiin lainaustiskillä. Elämyslainan tietynlaiseen tapahtumaan voi lainata vain yhden kerran kaudessa. Laina-aika on 7 vrk. Elämyslainaa ei voi uusia tai varata. 

Kuvassa kädet ja tablettitietokone

Digitalkkarin palveluita tarjolla 25.4. lähtien

Digitalkkari ottaa ajanvarausasiakkaita ma-pe 13.00-15.45 välillä. Edellytämme myös asiakkaalta kasvomaskin käyttöä ja  annamme vain yksilöohjausta.

Ajan voit varata kirjaston asiakaspalvelusta 019-459 2422.

Kuvassa lukee Ota selkoa.Suomipiiri 

Torstaisin klo 12.00-13.45 vapaaehtoiset auttavat oppimaan suomen kieltä ryhmätila Antonissa. Keväällä 2022 suomipiiri on 17.2.-19.5. Torstaina 21.4. ei tavata. Tervetuloa!

Lyhty, jossa kynttilä palamassaKirjavirkut-lukupiiri

Kirjavirkut-lukupiiri on iltapäivällä kokoontuva kirjallisuuspiiri, missä osallistujat yhdessä valitsevat kullakin kerralla luettavat teokset. Jos et vielä ole Kirjavirkut-ryhmän jäsen, mutta olet kiinnostunut osallistumaan, tarvitset jonkin verran internet-osaamista ja toimivan sähköpostiosoitteen. Tiedustele vapaita paikkoja lähettämällä sähköpostia Kirstille kirsti.ahlsten(at)hyvinkaa.fi .

Kevätkauden viimeinen kokoontuminen on tiistaina 17.5. klo 13, jolloin käsittelyssä on romaani Laura Manninen : Viimeinen sulkee verhot (2022)

Kuvassa kukkivat omenapuut ja niiden takana oleva Hyvinkään pääkirjasto.Uutiskirje

Hyvinkään kirjasto julkaisee noin kerran kuussa ilmestyvää sähköpostiuutiskirjettä, missä kerrotaan oleellisimmat ajankohtaiset kirjastoasiat. Voit liittyä uutiskirjeen tilaajaksi tästä. 

Jos et vielä ole uutiskirjeen tilaaja: voit lukea uusimman uutiskirjeen tästä.

PressReader käytettävissä etänä

PressReader-lehtienlukupalvelua voi nyt käyttää myös muualla kuin kirjastossa. Palveluun kirjaudutaan sisään kirjastokortin numerolla ja pin-koodilla. Klikkaa sivustolla hahmon kuvaa ylhäällä oikealla, sitten nappia "Library or Group" ja hae listasta "Ratamo Libraries".

Kuvassa mediataitoviikon logo; puu, joka muodostuu värikkäistä kukista.

Finna-verkkokirjaston opastusvideoita

Nurmijärven youtubesta löytyy Ratamon yhteisen Finna-verkkokirjaston opastusvideoita.

1. osa: Kirjautuminen Ratamo-Finnaan

2. osa: Omien tietojen käsittely ja lainojen uusiminen 

3. osa: Varausten tekeminen 

4. osa: Haku

Kuvassa kasa värikkäitä villasukkia, päällimmäisenä vaalenapunainen sukka

Tarinavyyhti 

Tule kuuntelemaan tarinoita ja halutessasi tekemään käsitöitä. Voit tuoda oman työsi tai käyttää kirjaston lankoja.

Kevään tarinavyyhdit kokoontuvat ryhmätila Antonissa keskiviikkoisin 2.3., 6.4. ja 4.5. klo 18.00-19.30. Tervetuloa!

lukuneuvontaa

Luku- ja musaneuvontaa

Jos etsit uutta luettavaa tai kuunneltavaa, kokeile lukuneuvontaa ja/tai musaneuvontaa. Täytä lomake ja tilaa noudettava aineistokassi tai lista sähköpostiisi! Ylläolevista linkeistä pääset palveluihin. Kirjalista lähetetään 2-3 viikon kuluessa sähköpostiisi tai lukuneuvoja ottaa sinuun yhteyttä puhelimitse.

Kuvassa on nainen ison popcorn-astian kanssa.

Kirjastokino

Ilmainen kotona käytettävä Kirjastokino-palvelu on tarjolla Ratamo-kirjastojen asiakkaille. Kirjastokinossa voit katsella elokuvia, tv-sarjoja, dokumentteja, konserttitaltiointeja... Aineistoa on niin lapsille kuin aikuisillekin. Samaa elokuvaa voi katsoa useampi asiakas yhtä aikaa. Palveluun kirjaudutaan kirjastokortilla ja tunnusluvulla. Tutustu Kirjastokinoon osoitteessa www.kirjastokino.fi

Piirroskuva kirjahyllystä

Lukuvinkkeli-kirjablogi

Kirjaston Lukuvinkkeli-blogista löydät paljon kirjastolaisten kirjavinkkejä.

naxos-palvelun logo

Naxos-musiikin kuuntelupalvelut

Ratamo-kirjastojen asiakkaat voivat kotikoneiltaan käyttää musiikin kuuntelupalveluja Naxos Music Librarya ja Naxos Music Library Jazzia. Palvelu toimii myös mobiilisovelluksena. Naxosta pääset kuuntelemaan netissä kirjastokortin numerolla. Muistathan kirjautua ulos lopetettuasi kuuntelun, niin myös muut pääsevät käyttämään palvelua (kirjastolla on rajallinen määrä kuuntelulisenssejä).

kuva rockway.fi -logosta

Rockway-musiikkikurssit netissä

Kirjaston asiakkailla on hyödynnettävissään Rockway-musiikkikursseja. Palvelun internetsivulle kirjaudutaan kirjastokortin numerolla. 22.2.2021 lähtien palvelu vaatii lisäksi vähintään 8 merkkiä pitkän salasanan, minkä käyttäjät lisäävät itse Rockway-palveluun. Lisäksi pitää rekisteröityä, jotta kursseja pääsee lainaamaan. Rockway saattaa käyttää yhteystietoja markkinointiin.

kuvassa piirroskuva metsästäKirjastoketun aikamatka Hyvinkään historiaan

Lastenosasto on julkaissut 100-vuotiaan Hyvinkään kunniaksi Kirjastoketun aikamatkan. QR-koodien takaa löytyy kuvia ja videoita, joiden kautta pääsette paitsi sukeltamaan hauskasti Hyvinkään historiaan, myös oppimaan erilaisia asioita kirjastosta. Materiaalissa on käytetty Hyvinkään kaupunginmuseon kuva-arkistoa. Tästä pääset aikamatkalle.

Virtuaalikirjastovirtuaalikirjaston etusivu

Hyvinkään kirjaston ja Hyrian yhteistyöllä syntyneessä virtuaalikirjastossa voit seikkailla. Voit tutustua kirjaston tiloihin ja palveluihin virtuaalisesti. Jos olet käynyt kirjastossa lähiaikoina, huomaatko mitä siellä on muuttunut? Sisään pääset klikkaamalla viereistä kuvaa. Tervetuloa!

 Tietosuoja-asiat

Näistä linkeistä saat tietoa kirjaston asiakkaiden tietosuojaan liittyvistä asioista. Samat lähteet löytyvät myös esim. Hakemisto-sivulta kohdasta "tietosuoja".

Päivitetty 19.5.2022