Kirjasto

Kuvassa on Seppo Puttonen.

Seppo Puttonen vieraana 22.1.

Seppo Puttonen on pääkirjaston ryhmätila Antonissa vieraana ti 22.1. klo 18. Häntä on kuultu radiossa vuosikymmenten ajan sekä nähty kirjamessuilla ja televisiossa. Hän oli myös yksi Finlandia-palkintojen diktaattoreista 2018. Puttonen kertoo Finlandia-palkintoehdokkaista sekä muista hyvistä uutuuksista ja klassikoista.

Ilmaisliput jaossa pääkirjaston neuvonnassa niin kauan kuin riittää. Max. 70 hlöä. Tervetuloa!

Kuvassa on taulu, jossa lukee Oi niitä aikojaVuorovaikutuksesta muistisairaan kanssa 23.1.

Ke 23.1. klo 17-19 pääkirjaston ryhmätila Antonissa Sanna Suvisalmi Uudenmaan Muistiluotsista puhuu aiheesta Vuorovaikutus muistisairaan kanssa - yhdessäoloa ja ymmärrystä. Tilaisuuden järjestävät Hyvinkään Seudun Omaishoitajat ja Läheiset ry yhdessä Hyvinkään Muistiyhdistyksen ja Uudenmaan Muistiluotsin kanssa. Tilaisuus on maksuton ja kaikille avoin. Max. 70 hlöä. Tervetuloa!

Kuvassa on LanGo-sovelluksen logo.LanGo-esittely 24.1.

Etsitkö kielikaveria? Haluatko kehittää kielitaitoasi? Tule kuuntelemaan to 24.1. klo 13 Hyvinkään kirjaston ryhmätila Antoniin, kun Irene Mäentie kertoo suomalaisesta maksuttomasta LanGo-sovelluksesta.

Kuvassa pöllö lukee

Luku-Ukuli 2019

Luku-Ukulin lukukilpailu alakoululaisille on käynnissä 14.1.-8.2. Kilpailussa etsitään Hyvinkään lukevinta luokkaa vuodelle 2019. Lisätietoa Luku-ukulin nettisivuita.

älypuhelimen, jossa kiskot menevät puhelimen sisäänKännykkä-opastusten kevään ohjelma pääkirjastolla

Tänä keväänä tietotekniikka-opastukset keskittyvät älykännyköihin. Opastuksissa vinkkejä älykännyköiden käyttöön ja henkilökohtaista opastusta vertaisoppailta pääkirjaston ryhmätila Olgassa vertaisoppailta klo 13-14.30 alla olevina päivinä sekä ke 24.4. (ohjelma ilm. myöh.) Katso tästä lisätietoa:Tietotekniikkaopastukset

ke 30.1. Android-kännykät

ke 27.2. WhatsApp

ke 27.3. Instagram

Tervetuloa!

Kuvassa on tietokone.Digitalkkarin palveluita tarjolla 9.1. alkaen

Voit tulla kysymään digitalkkarilta tietotekniikkaan liittyviä kysymyksiä, esim. älypuhelimista tai tietokoneohjelmien käytöstä. Digitalkkari päivystää tuttuun tapaan lehtisalissa. Päivystysajat ovat arkisin klo 10.15-15.45 välillä (12-12.45 lounastauko)

Voit myös varata ajan etukäteen halutessasi lainaustoimistosta tai numerosta 019-4502423 tai 019-4592421.

Älypuhelimen kuvaAndroid-kännykkäopastus 30.1.

Tule tutustumaan älypuhelinten käyttöön. Esittelyssä Android-käyttöjärjestelmäisten puhelinten perustoiminnot ja muutamia hyödyllisiä ja hupaisia sovelluksia. Henkilökohtaisia neuvoja voit kysyä vertaisopailta tilaisuuden lopussa. Sisältö on suunnilleen sama kuin syksyn opastuksessa. Tilaisuus on pääkirjaston ryhmätila Olgassa klo 13-14.30. Tervetuloa!

Kuvassa on omenapuuIkinuorten iltapäivät

Ikinuorten iltapäivät -ohjelmassa ensimmäinen vierailija on Seppo Puttonen ti 22.1. klo 18. Koko kevätkauden ohjelma tästä linkistä.

Työn alla on Kohtaamisia Hyvinkäällä -moniste, joka tulee lainattavaksi kirjaston kokoelmaan.

 kuvassa 4 lukukoiraaLukukoiralauantait 9.2. ja 30.3. klo 10-12

Tervetuloa lukemaan Kennelliiton lukukoirille. Varaa 15 minuutin lukuaika kirjaston neuvonnasta tai numerosta: 019-4592423.

   

 PopcorniaKoululaisten kerho torstaisin

Kirjaston kerho koululaisille pidetään torstaisin ryhmätila Olgassa 31.1.-25.4. klo 14-16. Kerhossa pelataan, katsotaan elokuvia, askarrellaan, jutellaan tai vaikka tehdään yhdessä läksyjä.

 

 Satutunnit tiistaisin klo 18

Suomenkieliset syksyn satutunnit jatkuvat taas ti 29.1. klo 18.00. Englanninkieliset puolestaan jatkuvat 23.1. klo 10.00 Lisätietoa satutunneista. Katso myös englanninkielisten satutuntien ajat täältä.

 

 

 Peli-illatkuvassa on peliohjaimia  

Nuorten montussa pelataan 6.2., 6.3., 3.4. ja 8.5. klo 17-19. Mukana PS4-, retro SNES- ja NES-konsolit sekä lautapelejä. Kaikenikäiset ovat tervetulleita pelaamaan!

Piirroskuva kirjahyllystäKirjavirkut-lukupiirin kevät 2019

Kirjavirkut-ryhmään voi ilmoittautua jättämällä yhteystiedot pääkirjaston neuvontaan.

Katso lisää tietoa ajankohdista ja ennakkoon luettavista teoksista Lukupiiri-sivulta.

kuvassa kutimetTarinavyyhti jatkuu 16.1.

Keväällä tarinavyyhdit pidetään pääkirjastossa keskiviikkoisin 16.1., 13.2., 13.3., 3.4. ja 8.5. klo 18. Tule kuuntelemaan novelleja ja halutessasi myös tekemään käsitöitä. Tervetuloa! (ei ilmoittautumista) 

 Virtuaalikirjasto avautui!virtuaalikirjaston etusivu

Hyvinkään kirjaston ja Hyrian yhteistyöllä syntynyt virtuaalikirjasto on avattu. Voit kulkea pääkirjastossa virtuaalisessa 360 ympäristössä ja tutustua kirjaston tiloihin ja palveluihin. Sisään pääset klikkaamalla viereistä kuvaa. Tervetuloa!

 Tietosuoja-asiat

Näistä linkeistä saat tietoa kirjaston asiakkaiden tietosuojaan liittyvistä asioista. Samat lähteet löytyvät myös esim. Hakemisto-sivulta kohdasta "tietosuoja".

eMagz-palvelun logoSuomenkielinen eMagz-verkkolehtipalvelu

Voit lukea suomalaisia aikakauslehtiä kirjaston tiloissa omalta laitteeltasi kirjaston langattoman verkon kautta tai kirjaston e-booking-asiakaskoneelta. Et tarvitse palveluun mitään tunnuksia, riittää, että olet kirjaston tiloissa. Valikoimassa mm. Iltalehti, Cosmopolitan, Mondo, Ase & Erä. Linkki palveluun: https://keskikirjastot.emagz.fi/

LP-muunnin musiikkiosastolla

Musiikkiosastolla on käytettävissä LP-levyjä CD:lle muuntava laite. Tarkemmat ohjeet musiikin sivuilla.

 

Kirjastoketun aikamatka Hyvinkään historiaan

Lastenosasto on julkaissut 100-vuotiaan Hyvinkään kunniaksi Kirjastoketun aikamatkan. QR-koodien takaa löytyy kuvia ja videoita, joiden kautta pääsette paitsi sukeltamaan hauskasti Hyvinkään historiaan, myös oppimaan erilaisia asioita kirjastosta. Materiaalissa on käytetty Hyvinkään kaupunginmuseon kuva-arkistoa. Tästä pääset aikamatkalle.

Rockway-musiikkikurssit 

Kirjaston asiakkailla on nyt hyödynnettävissään Rockway-musiikkikursseja. Palvelun internetsivulle kirjaudutaan kirjastokortin numerolla. Lisäksi pitää rekisteröityä, jotta kursseja pääsee lainaamaan. Rockway saattaa käyttää yhteystietoja markkinointiin.

NeuvontaMusiikkiosaston neuvonta

Musiikkiosaston neuvonta on auki ma-ti klo 11-20, ke-to klo 11-16, pe klo 10-18 ja la klo 10-15. Muina kirjaston aukioloaikoina itsepalveluperiaatteella.

lukuneuvontaa

Luku- ja musaneuvontaa

Jos etsit uutta luettavaa tai kuunneltavaa, kokeile lukuneuvontaa ja/tai musaneuvontaa.

WLANWLAN-yhteys pääkirjastossa

Pääkirjaston lehtisalissa ja opintolukusalissa on käytettävissä langaton internet-yhteys. Yhteys yltää myös suureen osaan muita kirjaston tiloja. Vähintään 15-vuotiaat voivat myös lainata kannettavan tietokoneen käytettäväksi kirjaston tiloissa.

 
Päivitetty 22.1.2019 Tulosta

   
    Linkki kaupungin etusivulle

 

 

 In English 

  

Lähetä e-kortti

 

Työntekijöille: 
webmail
Opettajat:
- outlook.com/edu.hyvinkaa.fi 

OTA YHTEYTTÄ

PL 86 / Kankurinkatu 4-6
05801 Hyvinkää
p. 019 459 11*
hyvinkaa@hyvinkaa.fi

Kartta Villatehtaan alueesta

Kaupungin sähköpostiosoitteet:
etunimi.sukunimi@hyvinkaa.fi

 

PALAUTE

Lähetä palautetta

Puhelinvaihde 019 459 11*

VERKKOLASKUT & OSOITE

Verkkolaskutunnus  ja osoite:

verkkolaskuosoite OVT003701258660

operaattori CGI 003703575029

Kaupungin Y-tunnus: 0125866-0

 

PAPERILASKUJEN TOIMITUKSET:
  

Hyvinkään kaupunki
Ostolaskujen käsittely
PL 1
05801 HYVINKÄÄ