Lisätietoa vuorohoidosta

Martinkaaren päiväkoti on vuorohoitopäiväkoti, joka on tarvittaessa auki ympäri vuorokauden ja myös viikonloppuisin. Aukioloajat määräytyvät etukäteen varattujen hoitoaikojen mukaan.

Martinkaaren päiväkodista on mahdollista saada hoitopaikka silloin, kun lapsen molemmat huoltajat tekevät vuorotyötä ja lapsi tarvitsee hoitoa iltaisin, viikonloppuisin ja/tai öisin. Ympärivuorokautista hoitoa tarjotaan vain sinä aikana, kun huoltaja on työssä tai opiskelee. Myös työmatkaan kuluvana aikana sekä yövuoron jälkeisenä nukkuma-aikana lapsi voi luonnollisesti olla vuorohoidossa. On kuitenkin hyvä kiinnittää huomiota siihen, että lapsen hoitopäivän pituus tai peräkkäiset hoitopäivät ovat kohtuullisia. Jos lapsi ei jää yöhoitoon, tulee hänet hakea hoidosta pääsääntöisesti viimeistään klo 22.00. Hakuajoista sovitaan erikseen hoidon alkaessa päiväkodin johtajan kanssa.

Martinkaaresta voi saada vuorohoitoa myös satunnaisesti esim. lapsen huoltajan opiskelun ja siihen liittyvän harjoittelujakson vuoksi. Tällöin lapsi voi jatkaa omassa päiväkodissa ja niinä päivinä, kun hän tarvitsee ilta- tai viikonloppuhoitoa, järjestetään se Martinkaaressa. Näissä tapauksissa huoltaja voi ottaa yhteyttä oman päiväkodin johtajaan ja keskustella tästä vaihtoehdosta sekä tehdä varahoitosopimuksen.

Päivitetty 5.5.2021