Puolimatkan koulu

Ilmakuva koulusta

Puolimatkan koulu kasvattaa yhdessä kotien kanssa hyvin käyttäytyviä, vastuullisia, yhteistyökykyisiä, itseensä luottavia oppilaita. Tavoitteena on saavuttaa opetussuunnitelman tiedot ja taidot sekä innostaa jatkuvaan oppimiseen. Koulussamme toimii oppilaiden, vanhempien ja koulun henkilökunnan yhteistyötä tukeva Puolimatkan koti- ja kouluyhdistys.

Olemme noin 600 oppilaan yhtenäiskoulu.  Tällä hetkellä koulussamme toimivat alakoulu, yläkoulu, Talvisillan esi- ja alkuopetusyksikkö, Lemmilän koulu sekä kaupungin yhteiset kuntouttavat luokat. Koulussamme on kaksi valmistavaa opetusta antavaa "VaLo-luokkaa" sekä yksi ns. nivelvaiheen luokka valmistavasta opetuksesta perusopetukseen siirtyville maahanmuuttajalapsille ja -nuorille. 

Hyvinkään kaupungin kieliohjelman mukaisesti Puolimatkan koulussa oppilas voi valita ensimmäisellä luokalla (vuodesta 2020 alkaen) A1 -kieleksi englannin tai ranskan. Ranskan kielen valinneet voivat kolmannella luokalla valita toiseksi kieleksi A2-englannin. Lue lisää 1. lk kielivalinnoista: Kielitiedote 2019

*

Vuosina 2018 - 2023 koulussa oli kielipainotteinen yläkoulun luokka, pilottihankkeena ja jatkumona Aseman koulun englanninkieliselle perusopetukselle.

Koulussamme toimi aiemmin myös esi- ja alkuopetusta yhdistävä, toiminalliseen oppimiseen perustuva, Koulutupa. Koulutupa lakkautettiin vuonna 2021. 

Koulumme sosiaalisessa mediassa

Koulussamme tapahtuu alati, erilaiset projektit ja tempaukset seuraavat toisiaan. 

Koulun uutisia voi seurata Instagramissa: @puolimatkankouluhyvinkaa sekä kuvataiteen tuntien tuotoksia on nähtävillä Instagramissa: Puolimatkan kuvataide .

Puolimatkan koulun oppilaiden oppilastöitä (videot) julkaisemme tilanteen mukaan koulun YouTube-kanavalla, joka on alunperin luotu koulumme kansainvälisyysprojekteja varten: 

Vuosi 2015 oli erityinen, ohjelmaa riitti miltei joka kuukaudelle - täyttihän koulu 100 vuotta. Juhlavuosi päättyi tanssiaisiin joulukuussa 2015. Voit tutustua koulun projekteihin juhlavuotta varten luodulla Facebook-sivustolla: 

 

Puolimatkan koulun tunnus

Päivitetty 7.11.2023