Kulttuuripolku

Kulttuuripolku kuuluu esi- ja perusopetuksen opetussuunnitelmaan ja oppilas kulkee tätä polkua pitkin koko kouluajan esiopetuksesta ysiluokkaan saakka. Vierailut tapahtuvat koulupäivien aikana ja syys- ja kevätlukukaudella tapahtuvien vierailujen oppisisällöt on suunniteltu tukemaan kyseessä olevan luokkatason opetussuunnitelman mukaista opetusta. Samalla se takaa kaikille oppilaille samat osallistumisen mahdollisuudet. Kulttuuripolun tarkoituksena on ammattimaisesti tuotetun kulttuuri- ja taidetarjonnan tuominen osaksi perusopetusta.

Kulttuuripolun tuottajina ovat Hyvinkääsalissa konsertoivat Hyvinkään Musiikkiopisto ja Hyvinkään Orkesteri sekä Rocktehdas Hyvinkää, Villa Artussa Lasten ja nuorten taidekeskus, Lasten kuvataidekoulu ja Taito käsityö- ja muotoilukoulu, Taidemuseo, Rautatiemuseo, Kaupunginmuseo, tanssikoulut Dance Art ja Element, Riihimäen nuorisoteatteri, Hyvinkään kirjasto, Hakasirkus, elokuvateatterit Kinoma ja Julia sekä Red Carpet.

Kulttuurikäyntien aikana ovat voimassa kaikki koulun säännöt ja opettaja on vastuussa luokkien työrauhan ylläpidosta ja laitoksen henkilökunta vierailun sisällöstä.

Lisää tietoa kulttuuripolusta löydät täältä.

Päivitetty 25.4.2022