Musiikkilehdet

Lehtien vanhojen numeroiden laina-aika on kaksi viikkoa, uusinta numeroa ei voi lainata.

Blues News

Finnish Blues Societyn julkaisema lehti keskittyy nimensä mukaisesti bluesiin. Lehdestä löytyy runsaasti artikkeleita ja tietoa niin nykyajan artisteista ja musiikista kuin vanhoista mestareistakin. Lehdessä on myös runsaasti levyjen arvioita. Ilmestyy kuusi kertaa vuodessa.

Future Music

Englantilainen elektroniseen musiikkiin erikoistunut lehti. Lehden pääpaino on laite- ja ohjelmistoarvioinneissa. Lehdestä löytyy myös haastatteluja, artikkeleita, ohjeita konemusiikin tekemiseen sekä jonkin verran levyarvioita. Ilmestyy 12 kertaa vuodessa.

Gramophone

Gramophone on arvostettu englantilainen taidemusiikin lehti. Se sisältää runsaasti levyarvioita, jotka on ryhmitelty orkesterimusiikkiin, elokuvamusiikkiin, kamarimusiikkiin, laulumusiikkiin ja oopperaan. Se esittelee myös dvd-levyjä ja musiikkikirjoja. Lisäksi lehdestä löytyy artikkeleita, henkilökuvia, haastatteluja ja hifi-palsta. Gramophone ilmestyy 12 kertaa vuodessa.

Guitar Player

Yhdysvaltalainen lähinnä populaarimusiikkiin keskittyvä kitaralehti. Lehdessä mm. haastatteluja, artikkeleita, lyhyitä uutisjuttuja, nuotteja / tabulatuureja, soitto- ja äänitysvinkkejä, laite-esittelyjä ja -arvioita, palauteosio. Ilmestyy 12 kertaa vuodessa.

Inferno

Raskaan rockin erikoislehti tarjoaa haastatteluita, laadukkaita kuvia ja levyarvosteluja. Ilmestyy 10 kertaa vuodessa.

Mojo

Kitarapainotteiseen perusrockiin ja rockin ikoneihin painottuva yltäkylläinen julkaisu. Artistihaastatteluja ja levyarvosteluja. Ilmestyy 12 kertaa vuodessa.

Musiikintekijä

Säveltäjät ja sanoittajat Elvis ry:n jäsenlehti. Sisältää uutisia, tietoja tapahtumista ja apurahoista, kilpailukalenterin, tapahtumakalenterin, haastatteluja, kolumneja, artikkeleja sekä kontaktit-palstan, jossa on mm. tekijänoikeusjärjestöjen ja levy-yhtiöiden yhteystietoja. Ilmestyy neljä kertaa vuodessa.

Muusikko

Suomen muusikkojen liitto ry:n julkaisema musiikin ammattilehti. Lehti ilmestyy 11 kertaa vuodessa.

Q

Brittiläinen vuodesta 1986 julkaistu Q keskittyy haastatteluihin ja levy-, konsertti-, elokuva- ja tv-arvosteluihin. Lehdessä on myös usein listauksia eri tavoin parhaista levyistä, kappaleista ja artisteista. Lehden julkaisu on lopetettu 28.7.2020!

Riffi

Lainaus lehden kannesta - "asiaa musiikista ja sen tekemisestä - tietoa välineistä ja menetelmistä" - kertoo paljon tämän lehden sisällöstä. Artikkeleja muusikoista ja bändeistä, laitetestejä ja -vertailuja, kolumneja, tuoteuutiset ym. Ilmestyy 7 kertaa vuodessa.

Rondo 

Rondo on suomalainen klassisen musiikin lehti, joka sisältää henkilökuvia ajankohtaisista taiteilijoista, musiikkielämän ilmiöitä analysoivia taustajuttuja, musiikin historiaa, säveltämistä ja esittämistä valottavia artikkeleja, kolumneja, cd-, dvd-, kirja- ja esitysarvioita, orkesterikalenterin ja Yle Radio 1:n ja television musiikkiohjelmatiedot. Rondo ilmestyy 12 kertaa vuodessa.

Soundi

Suomalainen rocklehti. Sisältää runsaasti ajankohtaisten artistien haastatteluja, artikkeleja, levy-, dvd-, elokuva- ja livearvioita, uutisia, laiteuutuuksien esittelyjä, raskaan rockin palstan ym. Ilmestyy 11 kertaa vuodessa.

 

 

Päivitetty 30.5.2022