Musiikin tiedonhaku

 Hyllykuva

Musiikin tiedonhakun yhteydessä on hyvä muistaa, että aineistosta voi aina hakea myös yksittäistä kappaletta tai nuottia. Vaikka ei muistaisi tekijää, aineisto löytyy ainoastaan teoksen, esimerkiksi laulun, nimellä. Lisäksi halutessaan voi haun avuksi ottaa musiikin asiasanaston, jos haluaa tarkistaa vaikkapa tietyn genren tarjonnan kokoelmassamme. Myös musiikkiosaston neuvonta auttaa mielellään sekä isojen että pienempien kysymysten kanssa!

 

Usein etsittyjä

Joulumusiikki

Joulumusiikki on suurimman osan vuotta musiikkiosaston varastossa. Kysy levyä virkailijalta! Loka-marraskuussa joulumusiikkilevyt sijoitetaan sopivaan paikkaan, jossa ne ovat vapaasti lainattavissa. Myös lastenosastolla, samoin kuin lähikirjastoissa, on joulumusiikkia.

Tietokannasta joulumusiikkia voi hakea esimerkiksi asiasanoilla: joulu, joululaulut, joulumusiikki sekä edellisiin yhdistettyinä useammalla asiasanalla: popmusiikki, viihdemusiikki, taidemusiikki, yksinlaulu, kokoelmat tai vaikkapa oratoriot.

Häämusiikki

Äänitteillä olevat häämarssi- ja -valssikokoelmat sekä häämusiikkinuotit on sijoitettu erikseen musiikkiosaston neuvonnan takana sijaitsevaan hyllyyn. Tietokannasta häämusiikkia löytyy esimerkiksi asiasanoilla: häämusiikki, häämarssit ja häävalssit.

Elokuvamusiikki

Hyvinkäällä on laaja valikoima elokuvamusiikkia (luokka 78.355.). Elokuvatallenteet ovat aikuistenosastolla, lastenelokuvat lastenosastolla. Musiikkiosastolla puolestaan sijaitsevat musiikki-DVD-levyt ja -Blurayt.

Oopperat

Oopperoiden DVD-tallenteet ovat musiikkiosastolla. CD-levyillä olevat oopperat ja oopperoiden pianopartituurit löytyvät luokasta 78.351. Oopperalibretot on sijoitettu omaksi ryhmäkseen ja aakkostettu säveltäjän mukaan.

Karaoke

Karaoke-DVD-levyt löytyvät musiikkiosastolta omana ryhmänään.

Lastenmusiikki

Lastenmusiikki, sekä nuotit että äänitteet, on sijoitettu lastenosastolle. Alakoulun musiikin oppimateriaali löytyy pääosin lastenosastolta, joitain oppikirjoja on myös musiikkiosastolla. Yläkoulun ja lukion oppikirjat löytyvät musiikkiosastolta.

Äänitehosteet

Erilaiset tehosteäänitteet ovat aikuistenosastolla.

Äänikirjat

Aikuisten äänikirjat ovat aikuistenosastolla, lasten äänikirjat lastenosastolla.

Rentoutusäänitteet

Rentoutusohjeita ja puhetta sisältävät äänitteet ovat aikuistenosastolla. Rentouttavaa musiikkia löytyy musiikkiosastolta. Tietokannasta voit etsiä asiasanoilla rentoutus ja musiikki.

 

 

 

 

 

 

 

Päivitetty 10.6.2022