OSMO MERILUODON MUISTOMERKKIKuva Osmo Meriluodon muistomerkissä olevasta laatasta
1960-LUVUN ALKUPUOLI

kivi ja metallilaatta

70 x 60 cm

Rutikantie (Hausjärvi)

 

Lentorykmentti 3:n kertausharjoituksissa 15.6.1941 suojeluskuntaupseeri Osmo Meriluoto oli Kuvassa  Osmo Meriluodon muistomerkki hieman kauempaa kuvattunaharjoittelemassa VL Pyry –harjoituskoneella PY-3. Hän ei onnistunut oikaisemaan aloittamaansa selkäsyöksyä ja kone syöksyi pystysuoraan maahan kentän koillispuolella. Meriluoto sai surmansa koneen iskeydyttyä pyrstöä myöten suohon. Putoamispaikalle pystytettiin ensin puinen risti, joka korvattiin muistokivellä vuonna 1969. Kiven lahjoitti rakennusmestari Ossi Salonen ja sen pystytti Hyvinkään Ilmailukerho.

 

Osmo Meriluoto oli Partiolippukunta Nummenpoikien perustaja, ja partiolippukunnan jäsenet pystyttivät muistomerkin putoamispaikan viereen. Meriluoto on haudattu Hyvinkäälle Rautatieläisten hautausmaalle.

 

Ajo-ohje: Muistomerkki on Hausjärven kunnan puolella, Rutikantien varressa. Hikiäntieltä käännyttäessä Rutikantielle ajetaan 1,2 km oikealle kääntyvälle metsäautotielle asti. Metsäautotien ja Rutikantien risteyksestä lähtee metsäpolku alas suon laitaan, josta erkanee vasemmalle pienempi polku, joka johtaa muistomerkille.


Muistolaatan teksti:

Tähän putosi lentäjä Osmo Meriluoto 15.6.1941 - 32 v.

Päivitetty 23.4.2021