Avoin päiväkoti Pikku-Veturi

Piirroskuva junasta, joka tomii Pikku-Veturin tunnuksena. Kuvassa myös teksti Pikku-Veturi

Avoimen varhaiskasvatuksen Pikku-Veturin ja Päiväpirtin tapahtumakalenteri: www.hyvinkaa.fi/avoinpaivakoti   

Pikku-Veturin toiminnassa painottuu vanhemman oma aktiivinen rooli lapsensa ja muiden perheiden kanssa. Tavoitteena on tarjota niin tietoa kuin iloa ja elämyksiä erilaisissa toiminnoissa sekä vertaistuellista keskustelua. Oppimisympäristöä muokataan suunnitellusti lasten mielenkiintoa herättämään, varhaiskasvatussuunnitelmaa myötäillen.

  • Avoin päiväkoti
  • Vauvatreffit ja Pilttitreffit (noin alle 10 kk vauvojen perheille)
  • Taaperotreffit (noin yli 10 kk ja alle 2-vuotiaille lapsille vanhempineen)

Pikku-Veturissa on mahdollisuus tavata muita lapsiperheammattilaisia kuten Keusoten varhaisen tuen perheohjaajaa ja muita Keusoten ammattilaisia sekä muita lapsiperheiden kanssa toimijoita (ev.lut. seurakunta, kolmas sektori). Tarkemmat ajankohdat löydät avoimen varhaiskasvatuksen kalenterista: www.hyvinkaa.fi/avoinpaivakoti 

Pikku-Veturin toimintaan osallistumiseen tulee ilmoittautua etukäteen. Ilmoittautumaan pääset täältä:

Ilmoittautuminen Pikku-Veturiin:

https://uusi.kuntapalvelut.fi/hyvinkaanvarhaiskasvatus

Jos ilmoittautumisessa on ongelmaa, soita tai laita viestiä ilmoittautuaksesi p. 040 559 5740.

Aikataulut 9.8.2023 ->

Maanantaisin klo 9-12 Vauvatreffit

Tiistaisin klo 9-12 Avoin päiväkoti ja klo 13-16 Pilttitreffit

Keskiviikkoisin klo 9-12 Avoin päiväkoti ja klo 13-16 Pilttitreffit (Pappilassa, Pappilankatu 14)

Torstaisin klo 9-16 Avoin päiväkoti

Perjantaisin klo 9-12 Taaperotreffit

Vauvatreffit ja Pilttitreffit

Noin alle 10 kuukautiset vauvat vanhempineen/isovanhempineen ovat tervetulleita vauvatreffeille ja pilttitreffeille. Treffeillä jatkamme hyväksi todettuja ja tärkeitä kuulumiskierroksia, joissa pääsette keskustelemaan vauva-arjesta ja jakamaan arjen kokemuksia toistenne kanssa. Keusoten varhaisen tuen perheohjaaja käy treffeillä kerran kuukaudessa. Perheohjaajan kanssa voitte keskustella muun muassa vauvan uniasioista ja rytmistä.

Pilttitreffeillä voit käydä kerran viikossa joko tiistaina tai keskiviikkona. Viikon aikana Pilttitreffeillä on samat teemalliset alustukset ja yhteinen tekeminen.

Taaperotreffit

Noin yli 10 kuukautiset ja alle 2 vuotiaat lapset vanhempineen ovat tervetulleita Taaperotreffeille. Taaperotreffeillä jatkamme hyväksi todettuja ja tärkeitä kuulumiskierroksia vauvatreffien tapaan noin kello 10. Taaperotreffeillä voitte keskustella ja jakaa taaperoajan arjen kokemuksia toisten vanhempien kanssa.

Tervetuloa leikkimään ja olemaan muiden kanssa!

Seuraa Facebook-sivujamme Avoin päiväkoti Pikku-Veturi ja Päiväpirtti. Sivuilla mm. ajankohtaiset tiedotteet ja toiminnallisia vinkkejä. Pääset Facebook-sivullemme myös kirjautumatta Facebookiin esimerkiksi Googlen kautta.
Päivitetty 14.2.2024