Uutisia ja terveisiä

Keusoten juliste, jossa kerrotaan lapsiperheille ja nuorille suunatusta puhelnsvusta. Puhelinneuvonta, p. 019 226 0401, joka on avoinna ma-to klo 8-15 ja pe 8-13


14.5.20

Varhaiskasvatus on ollut avoinna kaikille sitä tarvitseville poikkeusolojen aikana. Valtioneuvoston suositus pitää varhaiskasvatusikäiset lapset kotona päättyy 13.5.2020. Varhaiskasvatukseen osallistuneille ja sinne tauon jälkeen palaaville lapsille oman lapsiryhmän ja tutun henkilöstön tapaaminen on tärkeä ja iloinenkin asia.

Varhaiskasvatuksen järjestämisessä noudatetaan kansallisia ohjeita tartuntojen välttämiseksi. Tarpeettomia lähikontakteja vältetään ja toiminnassa noudatetaan tartuntoja ehkäisevää hygieniaa. Hygienian tehostamisesta huolimatta on tärkeää huolehtia, että lapsi saa tarvitsemansa aikuisen läheisyyden, turvan ja vuorovaikutuksen mahdollisimman samalla tavalla kuin ennenkin.

Piirroskuvassa lapsia


4.5.2020

Lukemaan ja kirjoittamaan valmistavia harjoituksia 5-6 vuotiaille lapsille

"Lapsen ei tarvitse osata lukea ennen koulun alkamista. Lapsella tulee kuitenkin olla tiettyjä valmiuksia ennen koulupolulle astumista. Lukivalmiustaidot ovat lukemisen ja kirjoittamisen kannalta olennaisia varhaisia taitoja. Näitä ovat mm. kirjainten tunnistaminen, äänne- ja kirjainvastaavuuden oppiminen, äänteiden ja tavujen erotteleminen sanoista sekä nimeämissujuvuus. Muita kouluvalmiuksia ovat mm. fyysinen jaksaminen, kyky keskittyä, vuorovaikutustaidot ja motivaatio oppimiseen."


27.4.20 Yhdessä selviydytään –internetsivusto tueksi vanhemmille

Hyvä huoltaja,
Turun yliopiston Voimaperheet-tutkimusryhmä on avannut Yhdessä selviydytään –internetsivuston tueksi vanhemmille, jotka kaipaavat työkaluja huolten hallintaan ja lasten psyykkisen hyvinvoinnin tukemiseen koronapandemian aikana. Sivustolle on koottu tietoa ahdistuneisuudesta, neuvoja hankalien tunteiden läpikäymiseen lapsen kanssa sekä yksinkertaisia keinoja ja harjoituksia, joilla helpottaa lapsen ja myös vanhemman omaa ahdistusta. Menetelmät perustuvat käyttäytymisterapiaan, jonka tiedetään olevan tehokas keino vähentää lasten ahdistus- ja pelko-oireita.

Sivusto on maksuton. Sivuston käyttöön liittyvillä kyselyillä selvitetään sivuston tehoa. Pääset rekisteröitymään osoitteessa: https://yhdessaselviydytaan.fi


27.4.20 Aamutuulen päiväkodin kadonneet nallet

Meillä Aamutuulen päiväkodissa on yhteinen nalle-teema. Olemme tehneet perheille päiväkodin pihalle "Tunnista nalle" -tehtävän. Ryhmämme Tähtivintin ikkunassa päiväkodin pihan puolella on kuva nallesta, joka kertoo ohjeet. Nallen  seitsemän nalleystävää ovat kadonneet päiväkodin pihalle ja lasten tehtävänä on löytää nallet ja arvata, kuka kukin nalle on. Pihalle karkasivat Nalle Puh, Rasmus-nalle, Karhuherra Paddington, Uppo-Nalle, Nalle Luppakorva, Bamse ja TiTi -Nalle. Tervetuloa iltaisin klo 17.30 alkaen etsimään kadonneet nallet Aamutuulen päiväkodin pihalta!


24.4.20 Laula kanssamme; musiikkikansio on valmis!

Laula kanssamme! Olemme luoneet oman kansion lauluille ja leikeille. Siellä on jo muutama laulu, toivottavasti ne ilahduttavat sinua. Muutaman laulun myötä pääset jo hieman vapputunnelmaan. Alla on linkki, jossa neuvotaan vappuhyrrän tekeminen.

Vappuhyrrän tekoon pääset tästä


22.4.2020 Tukea perheille

Mia Huolman, lasten ja nuorten erikoispsykologi, on laatinut oppaan, joka tarjoaa tietoa ja erilaisia keinoja hallita tämänhetkisen koronatilanteen aiheuttamaa ahdinkoa.

Miten tukea lapsia ja perheitä koronatilanteessa.pdf

Piirroskuvassa viruksia


16.4.2020

Vanhemmille tukea koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen aikana voivat tarjota

Kaisa Vuorinen, Lotta Uusitalo ja Vahvuusvaris 

                 Piirroskuvassa varis     Linkki Positive Learning-sivuille

 


9.4.2020: Leijona eli Jellona!

kuvassa on lapsen askartelema leijona

Oletko nähnyt leijonaa? Lähin leijonasatu on "Satuja"-kansiossa. Voit myös askarrella oman leijonan, siihen löydät vinkin ja ohjeen kurkkaamalla Askartelu-kansioon. "Leijonaa mä metsästän, tahdon saada suuren..." Muistatko, kuinka laulu jatkuu? Laula Kaupunkisillan päiväkodin lasten mukana, laulu on "Lauluja ja leikkejä" otsikon alla.


2.4.2020: Vinkkejä

Hyvinkään liikuntapalveluiden videot YouTubessa:

Avoin päiväkoti Pikku-Veturin ja Päiväpirtin Facebook-sivut ovat julkishallinnon sivut, joten pääset sinne myös ilman Facebookiin kirjautumista. Sivuille on koottu kuvakansioihin erilaisista aiheista tietoa kuten puheterapia, lapsen kielellinen kehitys, liikunta ja ulkoilu, vanhemmuus ja kasvatus sekä monikielisyys ja -kulttuurisuus.

Facebookissa PIkku-Veturi

Avointen päiväkotien Pikku-Veturin ja Päiväpirtin facebook-sivuilla vietetään Suun motoriikan ja ravitsemuksen teemaviikkoja 14.-24.4.2020. Julkaisemme päivittäin tietoa ja vinkkejä aiheeseen liittyen. Tervetuloa mukaan!

Pikku-Veturin ja Päiväpirtin facebook


27.03.2020: Varis kävi kaupassa

Kerran käytiin metsässä. Meillä oli myytävänä kaupassa tiiltä ja metallia ison kiven päällä. 

Sitten kun me oltiin lähetty. katoin mun selän taakke, niin varis tuli mun kauppaan ja sit se osti multa yhden kepin.

kuva metsästä jonka keskellä on suuri kivi

Kuva variksesta joka lentää kiven lähellä

kuva suuresta kivestä jonka päällä on keppejä

Tämä uutinen lähetettiin Kruununmaan päiväkodin esiopetusryhmästä!

Päivitetty 17.6.2020