Ohjeita koulun arkeen

Nukkuminen, aamupala    

Koulutyön sujumisen ehdoton edellytys on, että lapset tulevat kouluun hyvin nukkuneina ja aamupalan syöneinä. Väsyneenä tai nälkäisenä opiskeluun ei pysty keskittymään ja levottomuus häiritsee myös luokkatovereita. Kouluterveydenhoitajan mukaan ala-asteikäinen lapsi tarvitsee 9-10 tuntia unta, nopean kasvun vaiheessa vielä enemmän.

Koulumatkat  

Kouluun pyöräilevien oppilaiden on käytettävä pyöräilykypärää. Tarkistakaa myös, että lapsilla on heijastimet. 

Yläpihalle ajamisesta

Koulumme piha-alueella on ollut vaaratilanteita, kun lapset ovat juosseet väliköstä yläpihalle ajavien autojen eteen. Koska koulupiha on lasten välituntialuetta, autoilijoiden on syytä käyttää parkkipaikan aluetta kääntymiseen.

Sisäjalkineista

Koululuokkien ja käytävän lattiat siivotaan päivittäin. Koulupäivän aikana käytävän lattia kuitenkin likaantuu, joten ainoastaan sisäjalkineita käyttämällä pääsee puhtain ja kuivin sukin naulakoilta luokkiin.

Liikuntavarusteet

Liikuntatunneille tulee varustautua asianmukaisesti. Esim. skeittikengät eivät sovi liikuntajalkineiksi. Tuntien jälkeen käydään suihkussa paitsi jos liikuntatunti on päivän viimeinen oppitunti. Talviaikaan on pitkähiuksisten hyvä käyttää suihkumyssyä. Jos koululainen ei sairauden tms. vuoksi voi osallistua liikuntaan tai käydä suihkussa, tulee siitä olla vanhemmilta viesti reissuvihkossa. Luistimien, suksien ym. talvivarusteiden sopivuus kannattaa tarkistaa ennen talviurheilukauden alkua.

Kännykän käyttö

Koululaiset eivät tarvitse koulupäivien aikana kännykkää. Tärkeiden asioiden hoitoon voi käyttää koulun puhelinta ja siihen voivat myös vanhemmat tarvittaessa soittaa koulupäivän aikana. Mikäli kännykkä on mukana, tulee sen oppituntien aikana olla äänettömänä.

Kouluruokailusta

Koulussamme tarjotaan hyvää, monipuolista ja ravitsevaa ruokaa. Pitkänä koulupäivänä (koulu päättyy 14.30 tai myöhemmin) voi kouluun tuoda välipalaa. Välipala syödään viimeisen välitunnin aikana. Välipalaksi voi tuoda voileivän tai hedelmän. Evääksi ei saa ottaa makeita herkkuja.

Tekemättömät läksyt

Tekemättä jääneitä kotitehtäviä voi koulupäivän jälkeen jäädä tekemään enintään tunniksi kerrallaan. Joskus läksyt voidaan antaa uudelleen kotitehtäväksi, erityisesti taksikyytiläisille.

Poissaolot / läksyt

Mikäli oppilas sairauden tms. vuoksi on poissa koulusta, on hän velvollinen omatoimisesti ottamaan selvää annetuista läksyistä sekä koulussa tehdyistä tehtävistä ja tekemään ne vointinsa mukaan. Poissaoloista tulee ilmoittaa koululle (puhelin, sähköposti, tekstiviesti). Matkoista yms. tulee tehdä anomus etukäteen. Opettaja myöntää enintään viiden päivän vapaan, pitemmistä vapaista tulee tehdä kirjallinen anomus rehtorille. 

Päivitetty 31.7.2020