Liikennejärjestelyt

Kuva havainnekuva ajoneuvoliikenteeltä suljetusta Hämeenkadusta

Elävä Hämeenkatu -tapahtumassa kokeiltiin paikallisliikenteen terminaalin uudelleensijoittamista rautatieaseman vierestä Hämeensillalle. Sillalle rakennettiin väliaikainen laiturialue, jolloin vaihtoyhteys linjalta toiselle oli helppoa. Olemassa olevat linja-autopysäkit eivät olleet käytössä tapahtuma-alueella 17.–28.8.2015 välisenä aikana. Kokeilun tarkoituksena oli nopeuttaa ja tehostaa paikallisliikenteen liikennöintiä, jonka matkustajamäärät ovat kasvaneet voimakkaasti viimeisten viiden vuoden aikana. Vuonna 2014 paikallisliikenteessä tehtiin n. 770 000 matkaa.

Hämeenkatu oli suljettu henkilöautoliikenteeltä Jokelankadun ja Kauppalankadun väliseltä osuudelta. Autoille oli pysäköintitilaa koko tapahtuman ajan kauppakeskus Willan ja Prisman pysäköintilaitoksissa sekä Hämeenaukion ja Jussintorin pysäköintialueilla.  Kiertotiet Hämeensillan ohitse olivat seuraavat:

  • pohjoinen reitti: Siltakatu–Riihimäenkatu–Urakankatu–Kauppalankatu
  • eteläinen reitti: Jokelankatu–Seittemänmiehenkatu–Suokatu–Torikatu.

Jalankulku- ja pyöräily-yhteydet säilyivät Hämeenkadulla kokeilun ajan ja rohkaisimme jokaista osallistumaan tapahtumaan kävellen, pyörällä tai bussilla. Polkupyörille löytyi pysäköintipaikkoja tapahtuma-alueen päistä, Taidemuseon edustalta sekä Kauppatorilta. Jussintorin taksiasema oli käytössä myös tapahtuman aikana. Pakollinen huoltoliikenne voi käyttää erityistä varovaisuutta noudattaen linja-autoreittiä Jussintorin ja Kauppalankadun välisellä osuudella.

Päivitetty 28.4.2016