Kurkkaa kaupungin työntekijöiden arkeen

Blogivuorossa kaupunginpuutarhuri Teija Marjamäki, joka kertoo mitä kaikkea hänen työhönsä ja työpäivään liittyy.

Kaupunginpuutarhurin arkipäivää!

Olen ollut kaupunginpuutarhurina kohta puoli vuotta, koeaikakin loppuu 30.7.

Kaupunginpuutarhuri toimii teknisen keskuksen infrapalveluissa ja vastaa kaupungin viheralueiden sekä ulkoliikuntapaikkojen kunnossapidosta ja rakentamisesta, sekä toimii viheralueiden palveluiden ja liikunta-alueiden kunnossapitopalveluiden työntekijöiden esihenkilönä. Lisäksi kaupunginpuutarhuri vastaa viheralueiden suunnittelusta tai suunnitteluttamisesta.

Ulkoliikunta-alueet tulivat vastuulleni, kun olin ollut vasta pari viikkoa töissä, niiden piti tulla mukaan vasta vähän myöhemmin, mutta innokkaana penkkiurheilijana ja entisenä golfkenttämestarina otin uudet tehtävät innolla vastaan. On ollut mukava pohtia pitkästä aikaa urheilunurmikoiden hoitoon liittyviä asioita, ja ulkoliikunta-alueiden mukaantulo saattaa pitkässä juoksussa innostaa itseäkin käyttämään palveluja ja liikkumaan ulkona entistä enemmän, pois lukien pyöräily ja hiihto, jotka eivät sovi vartalolleni😊.

Tyypillinen päivä alkaa sähköpostien ja palautteiden lukemisella sekä somea selaamalla. Ylläpidän kanavia Facebookissa, Instagramissa sekä Snäpissä ja seuraan myös Hyvinkääseen yleisesti liittyviä kanavia. Toimistoni sijaitsee kaupungin varikolla Kerkkolankadulla, jossa vietän melkein päivittäin osan aikaa, mutta hybridityön saavutettua suosion korona-aikana, töitä voi tehdä missä vaan esim. kotona, kaupungintalolla tai vaikkapa puistossa.

Liikkuessani kaupungilla otan paljon kuvia kohteista ja työsuorituksista somea varten, tätä teen myös vapaa-ajalla, tässä työssä työ ja vapaa-aika menevät sopivasti limittäin. Suurimman osan työaikaa vievät eri kanavista tulevat asiakaspalautteet, joihin vastaamme ja ohjaamme niitä eteenpäin, lisäksi pidämme huolta siitä, että niissä ilmoitetut puutteet tulee laitettua työlistalle ja seuraamme, että työt tulevat tehtyä. Eniten yhteydenottoja tulee puuasioista kaupungin puistoalueilla koskien huonokuntoisia tai muuten häiritseviä puita. Erilaiset lupapisteen lupa-asiat ja katselmukset vievät myös paljon työaikaa.

Kaiken kaikkiaan työ on monipuolista ja vaihtelevaa, ja saa olla paljon ihmisten kanssa tekemisissä. Parasta työssä on se, että jos paperihommat eivät ”suju”, voi lähteä puistokierrokselle, josta saa niin paljon virtaa, että sen jälkeen sujuu ihan mikä vaan.

Teija Marjamäki
Kaupunginpuutarhuri

Teija Marjamäki


>> Aiemmat blogikirjoitukset löydät täältä

Päivitetty 28.7.2022