Kurkkaa kaupungin työntekijöiden arkeen

Viestintä on ehdottomasti joukkuelaji, jota tehdään aina yhteistyössä. Hyvinkää tarjoaa runsaasti viestittävää, sillä täällä todellakin tapahtuu! Koen, että työni tarjoaa laaja-alaisen näköalapaikan tähän kaupunkiin, kirjoittaa viestintäpäällikkö Mia Hyvärinen.

Näköaloja kaupunkiin ̶ muistiinpanoja työviikon varrelta

Kirjoitushetkellä eletään vauhdikasta tapahtumaviikkoa, sillä Hyvinkäällä vietetään Red Carpet Festareita. Kalenteriini mahtuu monen monta tapaamista, eri mittaluokan projektia ja muiden muassa kaupungin johtoryhmän kokous.

Aamulla viestintätiimin kanssa tavatessamme nappaamme nopeat kahvit kaupungintalon Kahvila Donnerista ja aikataulutamme työpäivän tarkemmat askelmerkit. Päivämme ovat usein napakasti aikataulutettuja, sillä me saamme olla monessa mukana. Rinnallani on huipputiimiläiset Sari, Erja ja Janne-Antti, jotka tekevät tekee tästä hommasta kiireenkin keskellä sujuvaa ja ennen kaikkea hirmuisen mukavaa.

Me pyrimme tarjoamaan tietoa kaupunkilaisille ajantasaisesti ja läpinäkyvästi, mahdollisimman monikanavaisesti. Yhden päivän aikana uutisvirrassamme saattaa olla aiheita katutöistä aura-ajoihin, Rockfestista kuntalaiskahveihin. Pitkin viikkoa hiomme viestijöiden kanssa etusivulle uutisluonnoksia, pohdimme uutisille julkaisusuunnitelmaa ja -aikatauluja.

Teemme sisältöjä verkkoon ja somekanaviin, printtiä unohtamatta. Hyvinkää-asukaslehden suunnittelu lähtikin juuri kuluvalla viikolla käyntiin eri toimialojen kesken – luvassa on tuhti tietopaketti kaupungin palveluista syksyn lopulla koteihin jaettavaksi!

Viikon aikana käymme myös läpi strategisia kärkihanketavoitteita. Luomme asumisen markkinoinnille täsmällisen tavoitteen 2024 yhdessä kaupunkikehitysjohtajamme Marko Kankareen kanssa.

Työn alla on myös upouuden Töihin Hyvinkäälle -sivuston lanseeraus yhteistyössä elinkeinopäällikkö Jyrki Käen ja työllisyyspäällikkö Aki Leinosen tiimin kanssa. Työryhmän kesken sovimme kampanjat ja lanseerausaikataulun.

Saan myös olla paikalla Hyvinkään kaupunginhallituksen maanantaisin järjestettävissä kokouksissa, joista teemme kaupunkilaisille päätösviestintää. Päätösprosesseihin perehtyminen onkin ollut yksi kiintoisimmista kuntatyöni sisällöistä.

Kokousten välissä huikkaan naapurissa istuvalle kaavoituspäälliköllemme Anitta Ojaselle tervehdyksen, ja sovimme tekevämme ýhteistuumin mainoksen kaavailloista ja kuntalaiskahveista paikallislehti Aamupostiin. Aamupostin kanssa teemme paljon yhteistyötä, onhan paikallismedialla vahva jalansijansa hyvinkääläisten arjessa.

Festariviikon torstaina lähdemme tiimin kanssa lähetyksen tekoon Red Carpet -tähtien paljastustilaisuuteen. Kaupunginjohtaja Johanna Luukkosen kanssa sovimme, että teemme ennakkovideoklipin paikan päältä ennen varsinaista tähtien paljastusta. Myrskyn mylviessä tilaisuus siirretään lennossa onnistuneesti Willaan, josta lähetämme videopätkiä Facebookiin ja Instagramiin. On mukava ajatella, että kaupunkilaiset saavat osansa tähtipölystä vaikkapa omalta kotisohvaltaan istuen.

Kaupunkikuvassa näymme teille erilaisten tapahtumien myötä. Yhdessä kulttuuri- ja tapahtumapäällikön Outi Ruson kanssa olemme toteuttaneet erilaisia jalkautumistempauksia. Monen kaupunkilaisen kanssa törmäsimme Hevinkää-teltalla kesän kynnyksellä. Hyvinkäästä on moneksi, ja keväisin kotikaupunkimme muuntuukin Hevinkääksi!

Liikettä tilassa
Julkisten taideteosten entisöintihanke etenee! Liikettä tilassa -teos vihittiin uudelleen käyttöön kaikille avoimen yleisötilaisuuden merkeissä.


Meidän työmme sisältöjen mittakaava vaihtelee. Yhteen viikkoon voi mahtua suuria ja pieniä projekteja, kuten asumisen markkinointia, TE-uudistuksen viestintää, tekoälyteeman pohdintaa, roudaus- ja opastehommia, asukastilaisuuksia ja runsaasti ajankohtaisviestintää. Haluamme toki myös houkutella uusia asukkaita ja tuoda esille Hyvinkään vetovoimaa myös matkailijoille.

Kuten työviikon kulku ja lukuisat kohtaamiset paljastavat, viestintää ei tehdä yksin. On ilo tehdä hommia siten, että on vahva ammattilaisten porukka rinnalla. Meidän ydinnelikkomme vierellä on satoja viestijöitä eri toimialoilla, minkä lisäksi meillä toimii aktiivisesti monialainen mainio sosiaalisen median ryhmä.

Syntyperäisenä hyvinkääläisenä olen kovin ylpeä siitä, että meidän kaupungissamme tapahtuu ja että kaupunkia kehitetään voimakkaasti! Olen toiminut viestintäpäällikkönä nyt puolisentoista vuotta, ja joka päivä edessäni on uutta opittavaa ja kehitettävää. Koen vahvasti, että näköalapaikalla ollaan! Parasta työssäni ovat kohtaamiset turuilla ja toreilla. Moikataan kun tavataan!

Lämpimin syysterkuin, Mia

Mia_Hyvarinen.jpg
Mia Hyvärinen
Viestintäpäällikkö


>> Aiemmat blogikirjoitukset löydä täältä 

Päivitetty 11.9.2023