Kurkkaa kaupungin työntekijöiden arkeen

On todella mielenkiintoista työskennellä rakennuttamisen parissa kertoo rakennuttajainsinööri Annica Niittymäki. Lisäksi hän toteaa, että yksikään työmaa, eikä työpäivä ei ole samanlainen.

Olen Annica Niittymäki ja työskentelen Hyvinkään kaupungin Teknisessä keskuksessa rakennuttajainsinöörinä. Työkseni rakennutan infraa eli katu- ja vesihuoltosaneerausurakoita, sekä muita yleisten alueiden investointikohteita. Toimin urakoissa valvojana ja turvallisuuskoordinaattorina. Työskentelen Hyvinkään kaupungintalolla. Suurin osa työpäivästä kuluu kaupungintalolla tehden erilaisia toimistotöitä, kuten valmistellessa työmaakokouksia ja tarkistaessa urakoihin liittyviä laskuja. Työpäivien aikana kierrän myös työmailla valvomassa työmaita.

Hyvinkäällä infran rakentaminen on ulkoistettu urakoitsijoille. Tällä hetkellä on käynnissä 6 hanketta, joissa on 3 eri urakoitsijaa. Työmaat ovat eri puolilla Hyvinkäätä. Suurin osa hankkeista tehdään sulan maan aikaan. Vuosittain sanerataan muutama kilometri vesihuoltoa ja tarpeen mukaan rakennetaan uutta infraa. Talvisin valmistellaan tulevan kesän hankkeita. Talvisin aloitetaan myös uudisrakentamista, kuten esimerkiksi viime talvena rakennettiin Tehtaansuon hulevesialtaita.

Kesän 2023 suurin hanke on Hangonsilta 1B alueen massanvaihto, pilaantuneiden maiden puhdistus ja kadun, sekä vesihuollon rakentaminen. Hangonsilta 1B alue on noin 5 hehtaarin kokoinen alue, jonne tulee tulevaisuudessa rakentumaan kodit sadoille hyvinkääläisille.

Työssäni valvon, että urakoitsijat tekevät työnsä suunnitelmien ja sopimuksien mukaisesti, sekä selvittelen eteen tulevia haasteita. Työmaat aiheuttavat aina melua, tärinää ja pölyä, sekä vaikuttavat liikennejärjestelyihin. Tärkeä osa työtä on varmistaa, että työmaiden haitat asukkaille ovat mahdollisimman pienet ja liikennejärjestelyt ovat sujuvat ja turvalliset kaikille alueella liikkuville.

On todella mielenkiintoista työskennellä rakennuttamisen parissa. Yksikään työmaa, eikä työpäivä ei ole samanlainen. Koskaan ei tiedä mitä työpäivä tuo tullessaan, koska parhainkaan suunnitelma ei ole täydellinen, eikä ole mahdollista tietää mitä kaikkia yllätyksiä maan alta löytyy edellisten sukupolvien jäljiltä.

Kuluneen kesän aikana on esimerkiksi löytynyt vanhoja putkia, joista ei ole mitään tietoja olemassa tai joiden piti sijaita aivan eri paikassa ja on jopa löytynyt yksi noin 8 m3 kokoinen kivi kadun rakennekerroksista vesihuoltosaneerauksen yhteydessä. Onneksi Hyvinkään kaupungilta ja Hyvinkään Vedeltä löytyy iso joukko eri alojen asiantuntijoita, kenen kanssa voi ratkoa mitä erilaisempia pulmia välillä hyvinkin nopeallakin aikataululla!

Aurinkoista loppukesää kaikille!

Annica Niittymäki
Rakennuttajainsinööri

Annica Niittymäki


>> Aiemmat blogikirjoitukset löydä täältä

Päivitetty 25.7.2023