Kurkkaa kaupungin työntekijöiden arkeen

Tykkään työstäni ja siitä, että käytännössä kaikki päivät ovat erilaisia. Tärkeää on, että saan tehdä töitä mahtavan porukan kanssa, iloitsee henkilöstöjohtaja Sari-Kuittinen-Tihilä.


Keväinen tervehdys kaupungin henkilöstöpalveluista!

Kevättä ja kesää kohti mennään jo kovaa vauhtia. Olen Sari Kuittinen-Tihilä, Hyvinkään kaupungin henkilöstöjohtaja.

Minulla on rautaiset ammattilaiset vierelläni henkilöstöpalveluissa: palkkasihteeri-tiimi, järjestelmäasiantuntija, uuden työajanseurantajärjestelmän käyttöönottoa viimeistelevä projektihenkilö, palvelussuhdepäällikkö, HR-asiantuntija, työhyvinvointi- ja työsuojelupäällikkö, pääluottamusmies ja työsuojeluvaltuutettu.

Rakkaalla lapsella on monta nimeä: henkilöstöpalvelut, HR, henkilöstöhallinto ja niin edelleen. Sisältö on pohjimmiltaan sama: hoidamme organisaatiossa kaikkea sitä, mikä liittyy henkilöstöön. Tavoitteenamme on tehdä Hyvinkään kaupungista entistä parempi työnantaja.
Henkilöstöjohtajana tehtäviini kuuluu luotsata Henkilöstöpalvelut-palvelualuetta ja olla myös itse ”kädet savessa” tekemässä töitä.

Huolehdimme työsuhteen koko elinkaaresta.

Tuotamme palkanlaskentaa, palvelussuhdeneuvontaa, henkilöstövoimavarojen ja osaamisen kehittämistä, tukea työhyvinvointiin ja työsuojeluun sekä strategiseen henkilöstöjohtamiseen. Vastaamme myös työterveyshuoltopalvelujen järjestämisestä ja työterveyshuoltoyhteistyöstä. Huolehdimme myös työnantajan velvoitteista ja lakisääteisistä raportoinneista. Lisäksi kehitämme palkkaus- ja palkitsemisjärjestelmää yhteistyössä johdon, toimialojen ja henkilöstöedustajien kanssa.
Me linjaamme, autamme, tuemme ja neuvomme johtoa, esihenkilöitä ja henkilöstöä kaikissa henkilöstötyötä koskevissa asioissa.

Aamulla ei välttämättä tiedä, mitä kaikkea päivä tuo tullessaan. Voi tulla yllätyksellistä ja kiireellistä tekemistä, joka muuttaa päiväohjelman täysin. Näissä tehtävissä on reagoitava nopeasti syntyneisiin tai syntymässä oleviin tilanteisiin.

Tyontekijoiden palkitseminen
Kuva työntekijöiden palkitsemistilaisuudesta


Tällä hetkellä pöydällämme on toinen vuosi toteutettava henkilöstökysely Henkilöstötutka 2023. Toisena tämän kevään suurena kokonaisuutena on kesäkuun alussa voimaantulevat sopimuskorotukset ja niihin liittyviin järjestelyeriin liittyvät työantajapuolen ja henkilöstön edustajien väliset neuvottelut.

Tykkään työstäni ja siitä, että käytännössä kaikki päivät ovat erilaisia. Tärkeää on, että saan tehdä töitä mahtavan porukan kanssa.

Useimmiten olemme mukana arjen työn sujuvuuden varmistamisessa. Oli organisaatio sitten minkälainen ja minkälaisessa tilanteessa tahansa, aina tarvitaan henkilöstöihmistä.

Hyvää kevään ja kesän odotusta!

Sari Kuittinen-Tihilä
Henkilöstöjohtaja

Sari Kuittinen-Tihilä

>> Aiemmat blogikirjoitukset löydä täältä

Päivitetty 12.4.2023