Kurkkaa kaupungin työntekijöiden arkeen

On hienoa tehdä tärkeää ja merkittävää työtä, jotta kuntalaisten koteihin ja palveluihin tulee puhdasta vettä toteaa Hyvinkään Veden verkostopäällikkö Anssi Hietikko.

Olen päässyt työurallani täällä Hyvinkäällä monipuolisesti kehittämään itseäni, minkä en usko monessa työpaikassa olevan mahdollista. Hyvinkään kaupungilla / Hyvinkään Vedellä olen työskennellyt vuodesta 2006 asti.

Olen aloittanut vesilaitoksella asentajana. Asentajana pääsin toimimaan vesihuoltoverkoston asennustöissä ja talotekniikan parissa, eli tekemässä LVI-asennuksia kaupungin kiinteistöissä. Asentajavuosina päädyin lukemaan itseni ympäristöinsinööriksi HAMK:ssa. Valmistumisen aikoihin vuonna 2015 siirryin kaupungin sisällä kaupunki-infran rakentamiseen rakennusinsinööriksi. Siellä toimin katujen rakentamisen parissa uudis- ja saneerauskohteissa. Tässä toimessa pääsin hyvin tutustumaan laajemmin teknisenpuolen kaupungin organisaatioon ja toimintatapoihin, kun suuria infraurakoita vietiin omavetoisesti alusta loppuun. Vuonna 2019 siirryin takaisin Hyvinkään Vedelle ja olen siitä asti toiminut verkostopäällikkönä.

Hyvinkään Veden toimipiste sijaitsee aivan kaupungin varikon vieressä osoitteessa Kerkkolankatu 42, missä vietän suurimman osan ajastani tarkastellen suunnitelmakuvia, työmaa-asiakirjoja, osallistuen palavereihin tai pohtien ratkaisua asiakaspalautteeseen tai asiakasta pohdituttavaan kysymykseen vesihuoltoverkoston osalta. Kun vesihuollon saneeraus- tai uudisrakennuskohteita on käynnissä, pääsen välillä maastoon liikkumaan tarkastuskäynnille tai pohtimaan toimenpiteitä, miten jokin työmaa-asia suoritetaan.

Pääasiallisena tehtäväni on pitää huoli toimivasta vesihuollosta, ja onneksi voin todeta, ettei asioita tarvitse tehdä yksin, vaan muiden erittäin asialla omistautuneiden kollegojen kanssa. On hienoa tehdä tärkeää ja merkittävää työtä, jotta kuntalaisten koteihin ja palveluihin tulee puhdasta vettä ja jätevedet poistuvat sujuvasti. Meitä vesihuollon osaajia ei välttämättä näy eikä kuulu, vaikkakin työtä tehdään päivittäin hyvän vesihuollon ylläpitämiseksi koko kaupungin laajuudella. Vesihuolto toimiikin taustalla pääasiallisesti todella hyvin. Hyvän työn tuloksena kuntalaiset voivat olla rauhassa ja ottaa lasin raikasta vettä hanasta.

Nykyisessä työssä on paljon muuttuvia asioita ja on oltava valmis mukautumaa erilaisiin vaatimuksiin ja olosuhteisiin. Talous on kurittanut ja maailmanpoliittinen tilanne on tuonut haasteita esimerkiksi materiaalitoimituksiin vesihuollonkin osalta. Viime aikoina varautuminen erilaisiin riski- tai häiriötilanteisiin on ollut tehtävälistalla korkealla. Vaikka työssä tulee paljon kiireellistä nopealla aikataululla ratkaistavia asioita, niin on myös useita pitkään kestäviä projekteja, kuten siirtolinjan saneerauksen tarkastelua, etäluentaan siirtymistä, saneerausprosessien tai muiden toimintojen kehittämistä, toiminta-alueiden vahvistamista ja laskuttamattoman veden hallintaan liittyviä tarkasteluja. Meillä vedellä on siis paljon asioita mitä pitää tehdä heti ja paljon asiaa mitä teemme todella pitkällä aikajänteellä.

Paljon on siis tapahtunut ja paljon tulee varmasi tapahtumaan. Juuri se, että päivät ovat kaikki erilaisia pitää työn mielekkäänä ja haastaa opettelemaan uusia asioita jatkuvasti.

Tule nykimään hihasta, jos haluat kuulla lisää toiminnastamme vesihuollon parissa.

Anssi Hietikko
Verkostopäällikkö

Anssi Hietikko

>> Aiemmat blogikirjoitukset löydä täältä

Päivitetty 28.3.2023