Kurkkaa kaupungin työntekijöiden arkeen

Työllisyyspäällikkö Aki Leinonen kertoo, miten työllisyys- ja kotouttamispalvelut käytännössä toimivat Hyvinkäällä. 

 
Kaupungin työllisyys- ja kotouttamispalvelut auttaa hyvinkääläisiä yrityksiä, kuntalaisia ja maahanmuuttajia. Hyvinkäällä ja Hyvinkään metropolialueella on tarjolla paljon erilaisia mahdollisuuksia työllistymisen rintamalla: esimerkiksi harjoittelu-, työ- ja opiskelupaikkoja.


Olipa kerran Matti. Matti oli ollut pitkään työttömänä. Matilla oli taustalla hyvä koulutus ja pitkä työhistoria. Matin työttömyys johtui siitä, että Matin aikaisemmalla alalla ei enää ollut työmahdollisuuksia. Matti oli aluksi hakenut aktiivisesti työpaikkoja, mutta oli vuoden jälkeen turhautunut ja usko uuden työn löytämiseen oli kateissa.

Matti teki uudenvuodenlupauksen itselleen ja päätti aktivoitua uudelleen työnhakuun. Matilla oli haaveita tietynlaisesta työstä. Haaveet olivat toiselta alalta kuin miltä aikaisempi työkokemus. Matti suuntasi työvoimatoimistoon, jossa hänen kanssaan keskusteltiin tulevista suunnitelmista. Työvoimatoimiston työntekijä ehdotti, että Matti siirtyisi kaupungin työllisyyspalvelujen asiakkaaksi, jossa työhönvalmentaja voisi auttaa Mattia.

Matti tapasi Hyvinkään kaupungin työhönvalmentajan. Valmentajan kanssa laadittiin uusi CV ja työhakemuspohjat ja käytiin läpi työnhaun eri menetelmiä, mm. mitä työhaastattelutilanteissa on hyvä nostaa esiin. Lisäksi tarkennettiin Matin toiveita tulevaa työpaikkaa kohtaan. Työhönvalmentajan kanssa katsottiin myös sopivia avoinna olevia työpaikkoja. Matti aloitti kaupungilla työkokeilun, jotta hän saa kokemusta uudelta alalta.

Olipa kerran Varasto Oy. Varasto Oy:llä oli ollut vaikeuksia löytää työntekijöitä. Yrityksen toiminta oli kasvanut, uusia asiakkaita ja tilauksia oli sisällä, joten tarvetta uusien työntekijöiden lisäksi oli myös uusille isommille toimitiloille. Yrityksen toimitusjohtaja Leena oli huomannut kaupungin yrityskirjeessä mainoksen Hyvinkään kaupungin työllisyyspalveluista. Leena soitti työllisyyspalveluihin työllisyyspäällikölle ja kertoi yrityksen tarpeista. Työllisyyspalvelut kuuluvat kaupungin elinvoimaan, johon kuuluvat myös elinkeinopalvelut. Työllisyyspäällikkö otti tila-asiassa hihasta kiinni työkaveriaan elinkeinopäällikköä, jonka kanssa jalkauduttiin Varasto Oy:n toimitiloihin. Leena ja elinvoiman asiantuntijat kävivät yhdessä Leenan toiveet läpi ja lupasivat auttaa.

Matti ja muita potentiaalisia työnhakijaehdokkaita löytyi Varasto Oy:lle. Leena haastatteli viisi ehdokasta ja teki kolmen kanssa työsopimukset. Matti oli heistä yksi. Matille räätälöitiin työtä tukeva oppisopimuskoulutus, jotta osaaminen karttuu muutenkin kuin työnteon kautta. Myös toimitila-asiat etenivät eri vaihtoehtojen tarkastelun jälkeen, uusi isompi toimitila löytyi Hyvinkäältä.


Tämä on tarina, joita arjessa kohtaamme kaupungin elinvoimassa, yhdessä yritysten, työnhakijoiden ja muun verkoston kanssa. Elinvoimassa olemme auttamassa kuntalaisia ja yrityksiä heidän tarpeidensa mukaisesti.

Yritykset rekrytoivat yhä enemmän kaupungin työllisyyspalveluiden kautta. Tehtävämme onkin saada kohtaamisia aikaiseksi siten, että työnhakijat löytävät töitä ja työnantajat työvoimaa. Teemme laaja-alaista yhteistyötä työllisyydenhoidon verkoston kanssa, esim. koulutusasioissa, joiden kautta löydämme asiakkaille opintopolkuja. Elinvoimasta saa apua tontti-, kaava-, tila-, työllisyys-, maahanmuutto- ja kotouttamisasioissa. Toimimme yhden luukun periaatteella.

Kysy lisää:

Aki Leinonen
Työllisyyspäällikkö
p. 040 354 0815
aki.leinonen@hyvinkaa.fi

Aki Leinonen

>> Aiemmat blogikirjoitukset löydä täältä

 

 

 

 

 

Päivitetty 31.1.2023