Kurkkaa kaupungin työntekijän arkeen

Mielenkiintoinen ja virkistävä vuosi takana! Mahdollisuus kokea erilaisia työtehtäviä kasvattaa verkostoja, ymmärrystä toisten työstä, toteaa Paula Burkin.

Mahdollisuuksia ja muutoksen tuulia!

Toukokuun lopun lämpö helli ja kaupungintalon sivistystoimen hallinnossa ilmastointi viilentää meitä toimistotyöntekijöitä. Nimeni on Paula Burkin ja olen työskennellyt viimeisen vuoden ajan kulttuurituottajan sijaisena ja opiskellut kulttuurialan ammattilaiseksi työni ohella osittaisella opintovapaalla.

Kulttuuripalveluissa työni pääpainona on kaupungintalon aulatilan tapahtumien hallinnointi ja kulttuuripalveluiden tapahtumien järjestäminen pienen, mutta tehokkaan kulttuuritiimimme kanssa usein vahvassa yhteistyössä paikallisten toimijoiden ja kaupungin eri yksiköiden kanssa.

Sydäntäni lähellä ovat kuntalaisille kohdennetut paikallistapahtumat ja on ollut ilo olla mukana mahdollistamassa kaupunkitapahtumiamme Taikametsää, Joulunavausta, Hyvinkään Vappua ja Yhden Päivän Juttua. Parasta työssäni on vaihtelevuus -kahta samanlaista päivää ei ole ja päivän aikana saatan olla monessakin paikassa erilaisten tehtävien parissa.

Tyypilliseen viikkoon kuuluu kaupungintalon aulan muuttaminen erilaisille tapahtumille sopivaksi yhdessä teknikkomme Artun kanssa. Aulaa käytetään esimerkiksi seminaareissa, konserteissa, juhlatilana ja muuntuupa se kuukausittain valtuuston kokoustilaksikin. Varauksia tehdään kaupungin sisäisiin tapahtumiin kuin yhdistysten ja yritysten tapahtumiin.

Päivittäin on pakollisten hallinnollisten töiden lisäksi yhteydenpitoa tapahtumajärjestäjien ja kulttuuriyhdistysten kanssa, tapahtumien suunnittelua ja valmistelua, palavereita etänä ja läsnä eri tapahtumapaikoissa. Organisaatiomme sisällä pääsen sukkuloimaan sinne ja tänne. Väleissä pitää olla niin tilakeskuksen ja teknisen toimialan porukoiden, kuin ateria- ja puhtaanapidon kanssa. Onnekseni työskentely on välitöntä, aina uskaltaa kysyä ja apua tarjotaan. Vielä eivät kollegat käänny kannoillaan kohdatessamme kahvitauolla kaupungintalon aulan kahvila Donnerissa.

Tänään on maanantai ja aloitin työpäiväni etänä keskittyen sähköpostiin saapuneihin viesteihin. Pikainen koukkaus toimiston kautta ja puolelta päivin kiiruhdin yhdessä tilavaraamon kollegan kanssa vanhaan lukiorakennus HYK:in suorittamaan Steelfest-tapahtuman koulumajoituksen jälkikatselmusta. Tarkistimme yhdessä tapahtumajärjestäjän kanssa heidän käytössään olleet tilat ja saimme kuulla, kuinka tapahtuma oli sujunut. Ja hyvinhän se oli, vuosien kokemus näkyy jo yhteisessä tekemisessä. Paikat olivat tiptop ja valmiina seuraavaa majoitustarvetta, kesäkuun Hypeconia, varten.

Iltapäivästä viimeistelen tulevan viikon kaupungintalon aulan tapahtumien tarpeita liittyen ovien aukioloihin, kalusteisiin ja tekniikkaan. Ympärilläni on lehmänhermoisia työkavereita, jotka eivät nopeistakaan muutoksista hätkähdä, vaan ongelmat ratkotaan ja asiat saadaan useimmiten järjestymään asiakkaan toivomalla tavalla.

Suuria tapahtumia ennen työ on hyvin hektistä ja tunnitkin tuntuvat loppuvan vuorokaudesta kesken, jalkoja pakottaa ja unet ovat lyhyet. Lopputulos on kuitenkin hyvin palkitsevaa nähdessäni hymyjä tapahtumakävijöiden kasvoilla, -on se kaiken arvoista!

Monipuolisesti, hiukan siellä ja enempi täällä. Sellainen on ollut urapolkuni kaupungilla vuosien varrella. Työt ovat mukailleet aina sen hetkistä elämäntilannetta. Reilu parikymmentä vuotta sitten aloitin Sveitsin uimalassa uinninvalvojana ja kassahenkilönä. Välillä opiskelin ja tein keikkaa päivähoidossa lastenhoitajana, kouluissa opettajien sijaisena ja koulunkäynninohjaajanakin vierähti yksi lukukausi. Liikunnanohjaajana menikin pidempi tovi, kunnes tuli mahdollisuus siirtyä sivistystoimen tilavaraamoon, jonne on paluu kesäkuun alusta alkaen omien tehtävien pariin.

Mielenkiintoinen ja virkistävä vuosi takana! Mahdollisuus kokea erilaisia työtehtäviä kasvattaa verkostoja, ymmärrystä toisten työstä, ja nämä tukevat aina omaa työtä huolimatta missä toimenkuvassa milloinkin olen ollut. Suosittelenkin siis tarttumaan mahdollisuuksiin!

Paula Burkin

Paula Burkin


>> Aiemmat blogikirjoitukset löydät täältä

Päivitetty 25.6.2024