Kurkkaa kaupungin työntekijän arkeen

Työssäni saan olla aitiopaikalla seuraamassa oman kotikaupungin kehittymistä, kertoo strategiapäällikkö Taru Härkönen


Tervehdys strategisen kehittämisen ja tiedolla johtamisen tehtäväkentältä!

Toimin strategiapäällikkönä Konsernipalvelut ja hallinto -toimialalla. Työskentelen kuitenkin hyvin verkostoimaisesti koordinoiden strategiatyötä koko kaupunkitasolla. Saan olla tekemisissä kaikkien toimialojen ihmisten kanssa. Strategiatyössä tarvitaan laajaa yhteistyötä ja teemme sitä koko Hyvinkään kaupungin joukkueen voimin. Työssäni saan olla aitiopaikalla seuraamassa oman kotikaupungin kehittymistä ja usein työtehtäväni suuntautuvat pitkälle vuosien päähän ajoittuviin tavoitteisiin ja toimenpiteisiin. Strategiatyön lisäksi vastaan kaupungin tiedolla johtamisen tukemisesta. Seuraan tiiviisti ja raportoin, miten toimintaympäristömme kehittyy.

Olen työskennellyt Hyvinkään kaupungilla jo lähes 15 vuotta. Työporukka on tuttua ja tiedän kenen puoleen voin milloin missäkin asiassa kääntyä. Työkavereita ei voi muuta kuin kehua; meillä on tosi mukavaa ja osaavaa henkilökuntaa. Koronan myötä etätyö yleistyi ja teen itsekin nykyisin noin puolet työajasta etätyötä.

Työpäiväni ja -viikkoni rakentuvat hyvin erilaisista tehtävistä. Ne myös vaihtelevat paljon riippuen kuukaudesta. Kaupunkistrategiamme eli Hyvinkään Pelikirjan toimeenpano ja seuranta ovat keskeisiä työtehtäviäni. Kaupunginjohtaja vastaa kaupungin strategiasta ja keskustelen Johannan kanssa säännöllisesti asioiden etenemisestä ja tulevista asioista. Nyt keväällä tämän vuoden strategiatyötä on lähdetty tekemään laajalla porukalla ja seuraan asioiden edistymistä. Samanaikaisesti työpöydällä on jo seuraavan talousarviovuoden suunnittelu. Strategiatyölle on tyypillistä, että siinä suunnitellaan jo tulevia, kuukausien tai vuosien päästä tapahtuvia asioita.

Tällä hetkellä konkreettinen työpöydällä oleva asia on ensi vuoden talousarvioon tulevien toiminnallisten tavoitteiden viimeistely. Näillä konkreettisilla vuositavoitteilla määritellään, kuinka kaupunkiamme kehitetään. Tavoitteille tulee määritellä aikataulut, vastuuhenkilöt, onnistumisen mittarit ja arvioida tarvittavat resurssit ja mahdolliset riskit. Koordinoin näiden tavoitteiden valmistelua ja niitä valmistellaan yhteistyössä kaikilla toimialoilla.

Toinen tällä hetkellä työpöydälläni oleva asia on Hyvinkään kaupungin väestöennusteen päivitystyö. Väestöennuste on meille tärkeää valmisteluaineistoa, kun suunnittelemme palveluverkkoamme. Se kertoo meille, kuinka väestömäärämme kehittyy ja kuinka kaupungin asukkaiden ikärakenne muuttuu vuoteen 2050 saakka eri asuinalueillamme.

Hyvinkään visio on olla elinvoimainen elämyskaupunki. Pelikirjan mukaisesti tuleva Hyvinkään kesäkin on täynnä erilaisia tapahtumia ja tarjoaa meille hienoja elämyksiä.

Toivotan kaikille hyvää ja aurinkoista kesää!

Taru Härkönen
Strategiapäällikkö

Taru Härkönen.jpg


>> Aiemmat blogikirjoitukset löydät täältä

 

 

Päivitetty 28.5.2024