Kurkkaa kaupungin työntekijän arkeen

Viime kesänä olin kaupungin teltalla jakamassa korvatulppia ja käsidesejä Rockfestin aikaan. Ne olivat ihan mielettömän upeita päiviä ja kohtaamisia, kertoo viestintäkoordinaattori Erja Kohonen. 

Oli pimeä ja kylmä aamu. Istuin tuttuni kyydissä ja olimme matkalla Kärkölästä kohti Hyvinkäätä. Jännitti ja vatsassa kihelmöi. Olin suuntaamassa Hyvinkään kaupungille työhaastatteluun. Tuolloin elettiin vuotta 1999.

Ja niinhän siinä kävi, että tulin valituksi. Täällä sitä ollaan, edelleen.  Se lienee kertoo siitä, että viihdyn työssäni äärimmäisen hyvin. Ja toden totta, tämä tuntuu vähän siltä kuin kotiinsa tulisi, kun työpaikan oven aamulla aukaisee.

Tällä hetkellä työskentelen osan viikkoa etänä ja osan toimistolla. Riippuen siitä kummassa paikassa olen, se hieman vaikuttaa siihen millaiseksi työpäiväni muodostuu. Etätöissä työni painottuu koneella oloon, siinä sitten tehdään monenlaisia töitä mm. tulevien juttujen suunnittelua (palaverit, uutiset ja some), raporttien ja erilaisten tilastojen kokoamista, tiedotteiden kirjoittamista ja joskus valokuvien ottamista tulevia somepäivityksiä varten. Etäpäiviin yritän keskittää kaikki ne työt jotka vaativat keskittymistä ja häiriötöntä työskentelyaikaa.

Toimistolla työskennellessä työtehtäväni ovat huomattavasti monipuolisemmat ja liikkuvammat ja tietysti sosiaalisemmat. Siellä ei työtuolia kuluteta samalla lailla kuin etätöissä. Välillä juoksen tukka putkella ympäri taloa selvittämässä milloin mitäkin, välillä heilutaan pölyrätin kanssa ja kannellaan pahvilaatikoita paikasta A paikkaan B. Ei tämä toimistolla olo tietysti aina pelkästään juoksua ole, onneksi! Päiviin mahtuu myös palavereja sekä yhteistyötä eri toimialojen viestijöiden kanssa ja toisinaan päästetään mielikuvitus valloilleen ja saatetaan miettiä millainen Hyvinkää on 20 vuoden päästä.

Ihan tyypillistä työpäivää ei siis ole. Jokaiseen työpäivään kuitenkin kuuluu somekanavien ja nettisivujen päivittämistä sekä kymmenittäin sähköposteja. Palavereitakin on joka viikko useampia, aiheet vaihtelevat laidasta laitaan ja pitää sanoa, että aika monessa asiassa sitä saa olla mukana.

Ja yksi osio, josta töissäni pidän ihan erityisesti on tapahtumien suunnitteluun ja järjestelyyn osallistuminen. Viime kesänä olin kaupungin teltalla jakamassa korvatulppia ja käsidesejä Rockfestin aikaan ja hitsi, että ne oli ihan mielettömän upeita päiviä ja kohtaamisia. Edelleen ne saa hymyni korviin. Saattaa siis olla, että ollaan tavattu joskus kaupungilla.

Ja kun viestinnästä on kyse, niin harvoin työpäivän suunnittelulista pysyy sellaisenaan kun olen sen ajatellut, tuskin on päivää ettei siihen tulisi muutoksia. Joskus nuo muutokset ovat niin isoja, että suunnittelemani työt siirtyvät seuraavalle päivälle. Mutta sellaistahan viestintä tänä päivänä on, hektistä ja hyvin nopea tempoista. Se juuri tuo jännitystä ja vaihtelevuutta työpäiviin ja tekee tästä työstä mielekästä ja innostavaa.

Tuu ihmeessä nykimään hihasta jos mut kaupungilla näet!

Ihanaa kesää ja toivottavasti nähdään kesän upeissa tapahtumissa!

Erja Kohonen
Viestintäkoordinaattori

erja_rockfest.jpg


>> Aiemmat blogikirjoitukset löydät täältä

Päivitetty 8.5.2024