Vapaaehtoistyön paikat

Päivitämme sivun tietoja mahdollisuuksien mukaan. Kaupunki ei vastaa muiden kuin kaupungin omien palveluiden sisällöstä tai mahdollisista muutoksista niissä.


  • Elämäni sankari ry, kummit - Ryhtyisitkö kummiksi? Järjestön kummitoiminnasta saat lisätietoa toiminnanjohtaja Henrik Norrenalta, p. 040 535 9495
  • MLL:n Hyvinkään yhdistys, vapaaehtoistyön paikat - Yhdistyksemme tarjoaa monipuolista tukea ja apua vapaaehtoisilleen, lisäksi pääset osalliseksi erilaisista yhdistyksen ja piirin koulutus- ja virkistystapahtumista. MLL Hyvinkään vapaaehtoisena pääset mukaan iloiseen joukkoon tekemään yhteistä hyvää!
  • Siskot ja Simot ry - Vapaaehtoistyötä silloin kuin sinulle sopii. Katso tulevat tapahtumat ja osallistu!
  • SPR Hyvinkään osasto, ensiapuryhmä - Ensiapuryhmän ryhmäilloissa harjoitellaan ensiaputaitoja ja muita ensiapupäivystäjille hyödyllisiä taitoja, kuten radiopuhelinten käyttöä, suunnistusta ja ryhmän johtamista. Ennakkotaitoja ei tarvita, kaikki ovat tervetulleita mukaan.
  • SPR Hyvinkään osasto, monikulttuurisuusryhmä - SuomiKamuna pääset auttamaan kuntapaikan saaneita maahanmuuttajia uudessa ja hämmentävässä tilanteessa. Ystäväksi maahanmuuttajalle tai maahanmuuttajaperheelle alkava SuomiKamu koulutetaan tehtävään, ja hänelle tarjotaan toiminnan aikana SuomiKamu-tiimin tukea.
  • SPR Hyvinkään osasto, ystävätoimijat - Toiminnan päämääränä on lievittää yksinäisten ihmisten eristäytyneisyyttä. Vapaaehtoisen ystävän tärkein tehtävä on antaa aikaansa, mitään erityistaitoja ei tarvita. Uudet ystävät haastatellaan toimintaan tullessa ja aiheeseen liittyen järjestetään myös lyhyitä kursseja. Uudet ystävät ovat lämpimästi tervetulleita mukaan toimintaan!
  • Vapaaehtoiseksi Vahvikelinjaan - Kaipaatko merkityksellistä harrastusta, jossa voit olla ikääntyneille avuksi? Haluaisitko osallistua Vahvikelinjan verkkokoulutukseen ja aloittaa vapaaehtoistoiminnan valtakunnallisessa Vahvikelinjassa?
  • OmaisOiva-toiminta - Vapaaehtoisena voi toimia ulkoilu-, harrastus- tai juttukaverina omaishoitajalle tai hoidettavalle, avustajana tai saattajana tapahtumissa ja retkillä, emäntänä, isäntänä tai kahvinkeittäjänä omaishoitajien kohtaamispaikoissa, vertaisohjaajana ryhmissä keskustellen, laulaen, leikkien, pelaten tai vaikka tanssahdellen, ohjaajana ja neuvojana infopisteissä ja kioskeissa, kokemusasiantuntijana koulutuksissa tai ryhmissä.

Puuttuuko jotakin? Lähetä korjausehdotus sivulinkin kera osoitteeseen taivi.toikka@hyvinkaa.fi.

Päivitetty 21.1.2021