Tietoa lasten- ja nuortenosastosta

Tervetuloa lasten- ja nuortenosastolle!

Lastenosasto

Kirjaston lastenosastolta löydät romaaneja, helppolukuisia kirjoja, elokuvia, tietokirjoja ja paljon muutakin. Lasten konsoli- ja lautapelit löytyvät musiikkiosastolta.

Lastenosastolla on laajat kokoelmat kuvakirjoja. Vauvaikäisille löytyy omat pahvikantiset kirjansa tutkittavaksi. Kannattaa tutustua myös lastenmusiikkiin: lastenosastolla on hyvä valikoima uusia ja vanhoja lastenlevyjä.

Kaipaatko kuvakirjoja tietystä teemasta, vaikka vuodenajoista, pottailusta tai pikkusisaruksen syntymästä? Kysy lastenosastolta tai neuvonnasta päiväkotipaketteja. Lastenosaston työhuoneeseen on koottu päiväkoteja varten erilaisia teemapaketteja, joita muutkin kiinnostuneet saavat vapaasti selailla ja lainata. Päiväkotipakettien teemat näet myös aihelistauksesta.

Kirjastoon voi tulla myös vain leikkimään ja oleilemaan.

Satutunnit ja muut tapahtumat

Kirjaston satutunnit on tarkoitettu 3-6-vuotiaille. Kirjastossa järjestetään ajoittain muitakin tapahtumia vauvoille ja leikki-ikäisille. Tiedotamme toiminnastamme lasten- ja nuortenosaston ajankohtaista-sivulla.

Nuortenosasto Monttu

Nuorten osastolla, Montussa, on kauno- ja tietokirjallisuutta nuorille aikuisille. Montusta löydät nuortenkirjojen lisäksi nuorten lehtiä sekä runsaat valikoimat fantasia- ja scifikirjoja. Montussa on myös mangaa ja muita nuorten sarjakuvia ja valikoima nuorille suunnattuja elokuvia.

Monttuun voit tulla lainaamaan, lueskelemaan, pelaamaan kirjaston lautapelejä, tapaamaan tuttuja tai muuten vain viettämään aikaa.

 

Kirjastokortti

Ensimmäinen kirjastokortti on ilmainen. Alle 15-vuotiailta vaaditaan huoltajan allekirjoittama ilmoittautumislomake (PDF, vain tulostettavaksi, ei saavutettava).

 

Yhteystiedot

Jos et löydä etsimääsi, niin kirjaston henkilökunnalta voi aina kysyä neuvoa.

Puhelin 040 155 6395 työhuone. Työhuoneessa ei ole välttämättä ketään arkipäiväisinkään. Tavoitat meidät parhaiten sähköpostitse.
Sähköposti: kirjasto.lapset(a)hyvinkaa.fi
Osastonjohtaja Silja Rytkönen
Sähköposti etunimi.sukunimi(a)hyvinkaa.fi

Päivitetty 26.2.2024