Kuva Lasipuu taideteoksesta, joka kiinnitettynä Tapainlinnan koulun aulan kattoonTiina Torkkeli

1969

 

LASIPUU

2007

sulatettu kierrätyslasi ja hiekkapuhallettu alumiini

5,85 x 2,67 m

Tapainlinnan koulu, Torikatu 30

  

 

Kuvanveistäjä Tiina Torkkelin suunnittelema Lasipuu-tilateos on hankittu Tapainlinnan kouluun ns. prosenttirahalla. Hyvinkään kaupunki soveltaa uudisrakennuksissa periaatetta, että 0,5 % rakennuskustannuksista käytetään taiteen hankintaan. Aulaportaikkoon sijoitetun mobilen läpikuultavuus ja ilmavuus täydentää kauniisti koulun alan arkkitehtuuria.

Tapainlinnan koulun oppilaat ovat osallistuneet taideteoksen valmistumiseen tuomalla lasipullon teosta varten. Näin koulun oppilaat saavat nähdä miten taideteoskin voi olla osa luonnonvarojen kierrätystä. Lasiset lehtimuodot on valmistettu lasinsiruista ja värillisten pullojen rikotusta lasimateriaalista muoteissa. Jokainen Lasipuun 1250 lehdestä on yksilöllinen. Tiina Torkkeli kuvailee itse Lasipuun symboliikkaa: ”Puun valitsin aiheeksi, koska se on ihmisyyden ja kasvun symboli. Vuosirenkaisiin soisi tulevan sopivan määrän inhimillistä viisautta, joka kulkisi sukupolvelta toiselle.”

.

TIINA TORKKELI

(1969)

Tiina Torkkeli on opiskellut Svenska konstskolan i Nykarleby (Uusikaarlepyy) ja valmistui sieltä 1992. Taiteilija on työskennellyt hyvin erilaisten materiaalien kanssa kuten pronssi, keramiikka ja lasi. Teoksissaan hän kuvaa mielellään eläimiä. Hän on myös taitava eläinhahmojen piirtäjä aiheinaan usein koira tai hevonen. 

Päivitetty 23.4.2021