HANNU LINDHOLM

(1951-)

Hannu Lindholm on opiskellut Hyvinkään taidekoulussa ja käynyt Suomen Taideakatemian koulun 1970–75. Hannu Lindholm on ennen kaikkea maisemamaalari, mutta hän on myös loistava graafikko. Hänen taiteelliseen tuotantoonsa kuuluu myös 1980 ja -90 -luvuilla rohkea siirtymä kohti yhteiskunnallisesti ja poliittisesti kantaaottavaa taidetta. Hannu Lindholm on syntynyt Kuhmoisissa, asunut koululaisena Kanarian saarilla ja muuttanut Hyvinkäälle 1970-luvun alussa.

 

Hannu Lindholm edustaa yhdessä Ilpo Stor Pellisen ja Armas Hurstin kanssa Hyvinkään maisemakoulun taiteilijoita. Jo akatemian aikana liitettiin Hannu Lindholmin nimi taiteilijana karelianisteihin. Pohjois-Karjalan laajat maalaukselliset vaaramaisemat olivat pitkään Hannu Lindholmin suosikkiaihe. Hänen kanssaan sinne lähtivät myös Ilpo Stor-Pellinen ja Armas Hursti. Hän osasi löytää myös pienistä arkisista näkymistä tai luonnon yksityiskohdista kuten kivistä, mättäistä tai mäennyppylöistä maalauksellisia kohteita. Lindholm on aina maalannut näkymiä myös kotikaupungistaan Hyvinkäältä. Radanvarren maisemiin taiteilija usein poimi hyvin epäromanttisia aiheita kuten rakennustyömaita, ratakiskoja tai tehdasrakennuksia.

 

 

Hannu Lindholm

1951–

AAVAN MERENHannu Lindholmin maalaus Aavan meren...
1999

akryyli vanerille

2,75 x 3,85 m

Hyvinkään Järjestötalon ulkoseinä, Munckinkatu 49

  

Hyvinkään Järjestötalo on rakennettu vuosina 1950-1959 talkoovoimin. Järjestötalon on suunnitellut rakennusmestari Arvi Rostila.

Järjestötalolla on järjestetty tansseja jo 1960-luvulta lähtien, ja tämän vuoksi se valikoitui myös aiheeksi Hannu Lindholmin maalaukseen. Maalaus kiinnitetty paikalleen vuonna 1999, jolloin vietettiin Järjestötalon 40-vuotisjuhlavuotta.

Päivitetty 24.3.2023