Ystävyyskaupungit

Eigersund, Norja (vuodesta 1950)
Kunta sijaitsee Taalainmaalla, alueella, jonka Eigersundin lisäksi muodostavat Bjerkreimin, Lundin ja Sokndalin kunnat. Eigersund on alueen keskus.
www.eigersund.kommune.no

Motala, Ruotsi (vuodesta 1951)
Kaupunki sijaitsee Itä-Götanmaan läänissä Götan kanavan varrella Vättern ja Boren järvien välissä noin 250 km Tukholmasta lounaaseen. Ensimmäiset tiedot Motalasta on mainittu historiankirjoissa jo 1200-luvulla. Vuonna 1881 Motala sai täydet kaupunkioikeudet. Nykyisessä muodossa kunta on toiminut vuodesta 1980 lähtien.
http://motala.se/

Hersfeld-Rotenburgin piirikunta, Saksa (vuodesta 1970) 
Piirikunta sijaitsee keskellä Saksaa. Ensimmäiset maininnat Bad Hersfeldistä löytyvät historiassa vuodelta 736. Piirikunta koostuu 20 kunnasta ja nykyisessä muodossaan se on toiminut vuodesta 1972.
http://www.bad-hersfeld.de/auswahl.html

Kostroma, Venäjä (vuodesta 1973)
Ruhtinas Juri Dolgorukin vuonna 1152 perustama kaupunki sijaitsee Kostroman alueella noin 360 km Moskovasta koilliseen, Volgan ja Kostromajoen yhtymäkohdassa.

Kostroma on perinteikäs matkailukaupunki ja se kuuluu Venäjän kultaisen kehän kaupunkien joukkoon. Kostroma tunnetaan myös Lumihiutaletytön synnyinmaana ja Romanovien dynastiakehtona.

Hyvinkään kaupunki pidättäytyy toistaiseksi ystävyyskaupunki Kostroman kanssa tehtävästä yhteistyöstä Ukrainan tilanteen vuoksi.

Kecskemét, Unkari (vuodesta 1986)
Kaupunki sijaitsee Keski-Unkarissa pusta-alueella noin 85 km Budapestistä kaakkoon. Se on Bács-Kiskunin läänin hallinnollinen pääkaupunki ja Kaakkois-Unkarin talouskeskus. Kaupungin nimi tulee unkarinkielisestä sanasta kecske, joka tarkoittaa vuohta. Vuohen kuva on myös kaupungin vaakunassa.

Kecskemét on säveltäjä Zoltan Kodályn syntymäkaupunki. Zoltán Kodályn instituutti toimii vanhan luostarin suojissa ja on tuttu monille suomalaisillekin musiikinopettajille. 
http://kecskemet.hu

Kunshan, Kiina (vuodesta 2008)
Kunshan sijaitsee Suzhoun kaupungissa Jiangsun maakunnassa, lähellä Jangste-joen suuta, kahden ison metropolin Shanghain ja Suzhoun puolivälissä. Kunshan on tunnettu vesiresursseistaan ja 30 % pinta-alasta on vesistöä. Alueella on yhteensä 62 jokea/kanaalia ja 41 järveä.

Päivitetty 14.6.2024