Sosiaali- ja terveyspalvelut

Sosiaali- ja terveyspalvelut siirtyivät Hyvinkään kaupungilta Keski-Uudenmaan sote (Keusote) -kuntayhtymälle 1.1.2019. Keusote vastaa alueensa jäsenkuntien sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämisestä ja tuotannosta. Jäsenkuntia ovat Hyvinkää, Järvenpää, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen ja Tuusula.

Sosiaali- ja terveyspalveluihin liittyvät sisällöt löydät Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän sivuilta.

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän tuottamat sosiaali- ja terveyspalvelut


Oikopolkuja:

Keusoten alueen koronarokotusaikataulu

Sivulta saat lisätietoa Keusoten alueella järjestettävistä koronarokotuksista. Koronarokotukset hoidetaan valtioneuvoston määräämässä rokotusjärjestyksessä. Rokotusjärjestykseen vaikuttaa myös saatavilla oleva rokote.

> Kotona asuvien iäkkäiden koronarokotukset -asiakaskirje

Keusoten koronahoitopuhelin

Koronahoitopuhelimessa sinua auttavat hoitajat ja lääkärit. Koronahoitopuhelin p. 019 226 0099 avoinna joka päivä klo 8-20.


Kiireellinen hoito

Henkeä ja terveyttä uhkaavissa hätätilanteissa SOITA 112.
(esim. kova rintakipu, hengenahdistus, kouristelu, tajuttomuus, halvausoireet)

Kiireellistä hoitoa tarvitaan tilanteissa, joissa ei ole välitöntä hengenvaaraa, mutta tilanne vaatii hoitoa vuorokauden sisällä. Hoidon tarpeen arvioimiseksi ja hoito-ohjeiden saamiseksi soita hoitajan ja lääkärin vastaanottopalveluiden keskitettyyn puhelinpalveluun 019 226 0505 (avoinna ma-su klo 8-20).

Soita ennen HUSin päivystyspoliklinikoille hakeutumista Päivystysavun maksuttomaan numeroon 116 117. Päivystysavun tekstipalvelu on tarkoitettu vain henkilöille, jotka eivät kuule tai pysty tuottamaan puhetta.


Sairaalapalvelut

  • Terveyskeskussairaaloiden akuuttiosastot tarjoavat lyhytaikaista osastohoitoa. Potilaat tulevat osastolle terveyskeskuksen kiirevastaanotoilta ja erikoissairaanhoidon päivystyksistä tai osastoilta.
  • Alueellinen kotisairaala tarjoaa ympärivuorokautista hoitoa potilaan kotona. Hoitoon tullaan lääkärin lähetteellä esim. akuuttivastaanotoilta ja erikoissairaanhoidon päivystyksestä tai osastoilta.

Avopalvelut

  • Röntgenpalvelut (HUS Kuvantaminen) sisältävät muun muassa luuston- ja keuhkojen röntgenkuvauksen sekä ultraääni- ja mammografiatutkimukset, jotka tehdään HUS Kuvantaminen toimipisteissä.

Mielenterveys- ja päihdepalvelut


Lasten, nuorten ja perheiden palvelut

Lapsiperheiden palveluihin kuuluvat 

  • Lastensuojelun kautta hoidetaan lastensuojeluilmoitukset, avo-, sijais- ja jälkihuolto.

Ikääntyneiden palvelut


Ikääntyneiden palveluihin kuuluvat 

Ota yhteyttä neuvontaan ja ohjaukseen, jos sinua askarruttaa jokin omaan tai läheisen ihmisen ikääntymiseen, arkeen tai toimintakykyyn liittyvässä asiassa. Puhelinpalvelussa voit keskustella asiasta ammattilaisen kanssa ja saada neuvontaa tilanteen ratkaisemiseksi tai ohjeita kotona asumista tukevien ja helpottavien palveluiden löytämiseksi sekä käynnistämiseksi. Palvelu on maksuton.


Vammaisten palvelut

  • Vammaispalveluihin kuuluu asiakkaiden ohjaus ja neuvonta vammaispalvelulain mukaisista palveluista sekä palvelutarpeen arviointi ja palvelusuunnitelman mukainen sosiaalityö ja –ohjaus.

Kuntoutus- ja apuvälinepalvelut

Kuntoutuspalvelut sisältävät 

  • Apuvälinepalvelut sijoittuvat kuntayhtymän alueen terveyskeskuksiin. Hyvinkään apuvälinepalvelupiste toimii Hyvinkään sairaalassa.
  • Hoitotarvikkeet tilataan sähköisellä lomakkeella tai puhelinpalvelulla. Hoitotarvikkeiden tilaus- ja toimituskäytännöt vaihtelevat vielä kunnittain.

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä,

  • postiosoite: PL 46, 05801 Hyvinkää,
  • käyntiosoite: Sandelininkatu 1 B, 05800 Hyvinkää
  • Kirjaamon posti- ja käyntiosoite: Sandelininkatu 1 B, PL 46, 05801 Hyvinkää. Avoinna ma–pe klo 9.00–15.00. Sähköposti: kirjaamo@kuudensote.fi

 

Päivitetty 14.5.2021