Voimassa olevat pysäköintirajoitukset kadun vasemmalle puolelle pysäköitäessä

Kaupunki on saanut yhteydenottoja koskien pysäköintirajoitusmerkkien sijoittelua erityisesti tonttikaduilla. Liikennemerkit asennetaan tieliikennelain sekä liikennemerkkien asennusohjeiden mukaisesti, eli kohtisuoraan sille liikennesuunnalle, mille se on tarkoitettu. Oikeanpuoleisessa liikenteessä tämä tarkoittaa sitä, että liikennemerkki tulee sijoittaa ajoradan oikealle puolelle. Liikennemerkki ei saa näkyä muuhun tulosuuntaan siten, että merkin tarkoituksesta saattaa aiheutua väärinkäsityksiä.

Jos esimerkiksi umpitiellä pysäköintirajoitus koskee kadun alkupäästä katsottuna kadun vasenta puolta, on rajoituksen osoittava liikennemerkki asennettava kadun päädystä katsottuna oikealle puolelle, jolloin kadun alkupäästä katsottuna liikennemerkistä on havaittavissa vain merkin selkäpuoli.

Vaikka uusi tieliikennelaki sallii pysäköinnin taajamassa kaksisuuntaisella tiellä myös vasemmalle puolelle, on ajoneuvon kuljettajan vastuulla kuitenkin varmistaa sillä puolen katua voimassa olevat pysäköintirajoitukset. On hyvä muistaa, että vasemmalle puolelle pysäköitäessä pätevät edelleen myös muut normaalit pysäköintisäännöt, kuten ajoneuvon etäisyys suojatiehen tai risteykseen, joka vasemmalle pysäköitäessä jää auton perän taakse.

Pysäköinti_vasemmalle_puolelle_esimerkkikuva kopio.jpg

 

 

Päivitetty 6.2.2023