Suomen malli – harrasta Hyvinkäällä

Opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnoiman ja kuntien koordinoiman mallin tavoitteena on mahdollistaa lapsille ja nuorille maksuttomia harrastuksia koulupäivän yhteydessä. Harrastustarjonta perustuu oppilaille tehtyyn kyselyyn. Toimintamalli suunnitellaan, rakennetaan ja kokeillaan yhdessä harrastuksia tuottavien tahojen kanssa.

Harrastamisen Suomen malli Hyvinkäällä

Harrastamisen Suomen malli Hyvinkäällä

Hyvinkääläiset peruskoulujen oppilaat kolmannesta luokasta ylöspäin ovat päässeet kokeilemaan erilaisia liikunta- ja taiteen lajeja maksuttomissa Moniliikunta- ja Monitaideharrastuksissa.

Lukuvuoden 2023-24 harrastustoiminnat käynnistyvät 4.9 alkavalla viikolla.

Harrastustoimintaa ovat toteuttamassa: Liikuntapalvelut, Elämäni Sankari ry, Jääahmat HyPo, HyPS, HyTS, HyUS, Partio, Saukot, SCH.

Kerhot ovat osallistujille maksuttomia ja ilmoittautumalla sitoutuu käymään ryhmässä koko lukukauden aikana.

Kaikkien Hyvinkään yläkoulujen oppilaat ovat voineet ilmoittautua mukaan harrastukseen, jossa tutustutaan keilailuun, biljardiin, e-urheiluun, padeliin ja lasketteluun sekä harjoitellaan eri uintitekniikoita. 

Taiteesta kiinnostuneet peruskoulun alaluokkalaiset pääsevät kokeilemaan monia taiteen lajeja harrastuksessa, jossa yhdistetään eri taidemuotoja. Lukuvuoden aikana neljällä eri koululla sekä kulttuuritalo Villa Artun tiloissa tehdään monenlaisia juttuja yhdistämällä käsityötä ja teatteria, kuvataidetta ja sirkusta, musiikkia ja tanssia sekä askartelua ja tanssia.

Yläluokkalaisten Monitaideharrastuksessa digimusisoidaan ja tutustutaan musateknologiaan, jongleerataan ja tasapainoillaan, kokeillaan nykytanssia ja street dancea sekä tehdään lyhytelokuvia, keramiikkaa, koruja ja kuvataidetta.

Ilmoittaudu ja tutustu tarkempaan ohjelmaan

Päivitetty 5.3.2024