Sanasto

Etälukio:
Etälukiossa voi suorittaa opintojaksoja (kursseja) sekä verkkoympäristössä että itsenäisinä suorituksina sopimalla opettajan kanssa suoritustavoista. Lukiolla on käytössä moodle-oppimisympäristö. Opintoja voi suorittaa non-stop periaatteella eli suorituksia ei ole sidottu jaksoihin. Opettajat tavoittaa parhaiten sähköpostin kautta, moodlen verkkotunnuksen voit luoda itse. Osalla opintojaksoista (kursseista) on käytössä Avain, jonka saat opettajalta.

Opetussuunnitelma: 
Aikuislukiossa toimitaan aikuisten lukiokoulutukseen vahvistetun tuntijaon mukaan. Lukion minimi kurssimäärä on 44 kurssia (alle 18-vuotiaana aloittaneilla 48). Uuden ops2021:n mukaisesti 88 opintopistettä (tai 96 op). Pakolliset kurssit/opintojaksot on tummennettuina luettelossa.

Kurssi/opintojakso:
Aineen oppimäärä on jaettu yleensä 28 tuntia sisältäviksi kokonaisuuksiksi, jotka arvioidaan. Yksi kurssi/opintojakso kestää yhden jakson ajan.

Jaksot:
Opetus on jaettu viiteen noin 7 viikon jaksoon. Jakson aikana yleensä suoritetaan yksi kurssi/opintojakso eli 28 oppituntia kutakin jaksossa opetettavaa ainetta. Jakson jälkeen opinnot arvioidaan. Jaksojen päivämäärät näkyvät lukujärjestyksissä ja työaikasivulla.

Kokeet: 
Jakson lopulla pidetään koe. Koepäivä saattaa olla myös perjantai.

Uusintakuulustelu:
Uusi koemahdollisuus kokeeseen. Hylättyä ja hyväksyttyä arvosanaa voi yrittää korottaa yhden kerran. Kokeeseen ilmoittaudutaan viikkoa ennen aineenopettajalle wilmalla tai sähköpostilla. Koepäivät löytyvät täältä

Päättöarvosana:
Lukion päättötodistukseen tuleva arvosana on pakollisten ja syventävien kurssien (pakollisten ja vapaasti valittavien opintojaksojen) keskiarvo.

Maksut:
Tutkintotavoitteinen opiskelu on ilmaista. Hyvinkään toisen asteen opiskelijoilla on myös oikeus osallistua maksutta kaikkeen opetukseen.

Aineopiskelumaksu on 50 euroa /lukuvuosi. Maksulaput jaetaan kurssin/opintojakson alussa. Opetuslautakunta on vahvistanut maksun.

Poissaolot:
Päiväkoulun opiskelijoille on samat poissalosäännöt kuin päivässäkin. Aikuisopiskelijat ilmoittavat poissaolonsa aineenopettajille. Etukäteen voi myös sopia etenemisestään poissaolon aikana. Opettaja ja opiskelija sopivat yhdessä osallistumisoikeudesta kokeeseen.

Itsenäinen kuullunymmärtämisen harjoittelu
Opiskelijoiden on mahdollista harjoitella kuullunymmärtämistä itsenäisesti vanhojen ylioppilaskuuntelujen avulla. Materiaalin ja ohjauksen saa rehtorilta tai kyseisen aineen opettajalta.

Päivitetty 8.4.2022

    

kaupungin tunnus valkoisena

In English 
På svenska

  

Työntekijöille: 
(webmail/sähköposti)

- Office.com

hyvinkaa.fi

visithyvinkaa.fi

 

face instan logo twitter youtube LinkedIn

OTA YHTEYTTÄ

Hyvinkään lukio
Kenkätehtaankatu 1,
05900 Hyvinkää 
hyvinkaanlukio@hyvinkaa.fi
hyvinkaanlukio.aikuislinja@hyvinkaa.fi
p. 019 459 11*

Yhteystietojen haku
Opetushenkilöstön sähköpostiosoitteet:
etunimi.sukunimi@edu.hyvinkaa.fi

Rehtoreiden ja oppilaitossihteerien sähköpostiosoitteet:
etunimi.sukunimi@hyvinkaa.fi

 

   

VERKKOLASKUT & OSOITE

Verkkolaskuosoite/OVT 003701258660

Operaattori Telia/CGI 003703575029

 

Verkkolaskulla näkyvä osoite:

Hyvinkään kaupunki

003701258660
PL 299
02066 DOCUSCAN

  

Kaupungin ostolaskun vastaanottotapa on verkkolasku.

Hyvinkään lukion viite: 187 44005 
Hyvinkään lukion hankkeiden viite: 187 44006

Kaupungin y-tunnus: 0125866-0