MAANTIEDE

Koulumme erikoiskursseilla perehdytään maantieteeseen laaja-alaisesti sekä ihmis- että luonnonmaantieteen näkökulmista. Valittavana on myös oppiainerajat ylittäviä opintojaksoja. Kursseilla tutkitaan maapalloa karttojen avulla ja pohditaan maailman tilaa monipuolisen faktan valossa. Paikkatietoa käsitellään niin kartografian kuin erilaisten paikkatieto-ohjelmistojen avulla. Kursseilla teemme erilaisia töitä yksin ja ryhmissä. Oppitunneilla käy asiantuntijavieraita ja teemme maastoretkiä.
Maantieteen lukudiplomikurssi
Kurssilla luetaan 3-4 maantieteeseen liittyvää kirjaa, jotka analysoidaan ja tentitään maantieteen opettajalle sopimuksen mukaan.

Maantieteen tunnilla

Karttakurssi

Työkurssi, jolla tutustutaan erilaisiin karttoihin ja tehdään niihin liittyviä harjoitustöitä. Harjoitellaan mm. karttatulkintaa sekä laaditaan karttoja. Työskennellään sekä digitaalisten että paperikarttojen avulla ja tehdään myös paikkatietoharjoituksia.

Opiskelija tutkimassa karttaa tietokoneen avulla

Eriarvoinen maailma

Kurssilla tutkitaan oman blogin muodossa hyvinvoinnin alueellisia eroja maapallolla ja Suomessa. Miksi toiset valtiot ovat rikkaita ja toiset köyhiä? Miksi köyhyys on ongelma? Vertaillaan erilaisia valtioiden kehitystä kuvaavia muuttujia.

Väestöpyramidi

Tunne maapallosi

Työkurssi, jossa tavoitteena on oppia syvällisemmin ymmärtämään maapallomme rakennetta ja toimintaa sekä fysiikan että maantieteen näkökulmasta. Kurssilla tehdään maastoretki ja vieraillaan alan tutkimuslaitoksessa.

Maapallo Google Earth-ohjelmalla nähtynä

Agenda 2030

Opintojakson aiheena on YK:n kestävän kehityksen tavoitteet ja se toteutetaan yhdessä yhteiskuntaopin kanssa. Toiminnallista työskentelyä esim. työpajoina.

Maantiedettä kerraten

Kerrataan ja syvennetään biologian keskeisiä ja ajankohtaisia aiheita. Harjoitellaan vastaustekniikkaa ja valmistaudutaan biologian ylioppilaskokeeseen.

Maantiede kulttuurimaailmassa 

Opintojakso yhdistää maantiedettä, biologiaa ja äidinkieltä ja kulttuuriaineita. Kurssi sopii kaikkien vuosikurssien opiskelijoille. Poikkitieteellinen kurssi tarjoaa mahdollisuuden tarkastella miten luonto, maantieteelliset alueet ja niihin liittyvät ilmiöt näkyvät kirjallisuudessa ja muussa kulttuurissa. Materiaalia pohdintoihin ammennetaan
mm. teatterista, elokuvista, kirjallisuudesta, peleistä ja erilaisista näyttelyistä.

Kuva betonisesta sillasta

Päivitetty 7.12.2021

    

kaupungin tunnus valkoisena

In English 
På svenska

  

Työntekijöille: 
(webmail/sähköposti)

- Office.com

hyvinkaa.fi

visithyvinkaa.fi

 

face instan logo twitter youtube LinkedIn

OTA YHTEYTTÄ

Hyvinkään lukio
Kenkätehtaankatu 1,
05900 Hyvinkää 
hyvinkaanlukio@hyvinkaa.fi
hyvinkaanlukio.aikuislinja@hyvinkaa.fi
p. 019 459 11*

Yhteystietojen haku

Kaupungin sähköpostiosoitteet:
etunimi.sukunimi@hyvinkaa.fi

 

   

VERKKOLASKUT & OSOITE

Verkkolaskuosoite/OVT 003701258660

Operaattori Telia/CGI 003703575029

 

Verkkolaskulla näkyvä osoite:

Hyvinkään kaupunki

003701258660
PL 299
02066 DOCUSCAN

  

Kaupungin ostolaskun vastaanottotapa on verkkolasku.

  

Kaupungin y-tunnus: 0125866-0