Taidepainotus

Hyvinkään lukiossa on tarjolla kaikille opiskelijoille laaja valikoima taideaineiden (musiikin, kuvataiteen ja teatteritaiteen) kursseja sekä taideluokalla omia erikoiskursseja.

Esittelyvideo

Vuosittain muodostetaan taideluokka, jonka opiskelussa otetaan huomioon musiikin ja teatteri-ilmaisun tai kuvataiteiden harrastuneisuus. Luokalle valitaan 15 musiikista ja 20 kuvataiteista kiinnostunutta opiskelijaa. Halukkuus osallistua taideluokalle kysytään ainevalintojen yhteydessä. Mikäli taideluokalle on runsaasti halukkaita, heiltä voidaan kysyä yhteishaun jälkeen aiemmista taideopinnoista ja harrastuneisuudesta, joiden perusteella muodostetaan taideluokka.

Lukiossamme pidetään myös taideluokan kuvataiteen opiskelijoille 8 viikon kuvataidejakso, jossa on vain pelkkiä kuvataiteen kursseja: piirustusta, maalausta, grafiikkaa, kuvanveistoa, valokuvausta ja taidehistoriaa. Lisäksi tarjolla on laaja kuvataiteen muu kurssitarjonta lasimaalauksesta elokuvaan sekä keramiikasta mediaviestintään.

Taideluokan musiikin opiskelijoista muodostetaan musiikkiryhmä, joka kokoontuu ja harjoittelee läpi koko lukioajan. Musiikkiryhmä hoitaa myös esiintymiset lukion juhlissa ja tapahtumissa. Musiikin opiskelija voi valita, suuntautuuko soittamiseen ja laulamiseen vai ääni- ja valotekniikkaan.

Lukio-opintoihin on mahdollisuus hyväksilukea musiikkiopiston ja sekä lasten ja nuorten kuvataidekoulun lukioaikaisia opintoja. Lukiossa on erinomaiset taiteen harrastamisen tilat mm. kuvanveistolle, maalaukselle ja grafiikalle omat luokat, hyvät tvt-valmiudet tietokoneluokkineen ja erilliset bänditilat.

Pöllö

Päivitetty 17.2.2022