Iltaopiskelu

Hyvinkään lukion aikuislinja tarjoaa mahdollisuuden lukion tai peruskoulun oppimäärän suorittamiseen pääsääntöisesti yli 18-vuotiaille aikuisille iltaopetuksena. Aikuislinjalla voi myös opiskella yksittäisiä aineita, korottaa tai täydentää aiempia arvosanoja tai suorittaa ylioppilastutkinnon ammatillisen tutkinnon pohjalta. Keskeytyneen peruskoulun loppuunsaattamiseen luodaan mahdollisuudet yhdessä nuorten työpajojen kanssa.

Aikuislinja noudattaa 5-jaksojärjestelmää ja nelipäiväistä opetusviikkoa. Perjantait ovat opetuksen varapäiviä ja koe- tai uusintakoepäiviä varsinaisen opetuksen ajoittuessa maanantaista torstaihin. Illan opetusaika on klo 17.00-20.00, mutta kunkin opiskelijan ohjelma riippuu hänen valinnoistaan.

Iltaan mahtuu kaksi kaksoistuntia

1. 17.00-18.20

tauko 20 min

2. 18.40-20.00

Kurssikokeet sijoitetaan mahdollisimman tasaisesti opiskelun lomaan. Uusintakokeet ovat yleensä koulun loma-aikojen jälkeen. Aikuisopiskelussa oma työskentely on kaikki kaikessa, samoin huolenpito omasta opiskelusta. Kieliä lukuun ottamatta opetuksen määrä eri aineissa on päiväkouluun verrattuna vähäisempi ja siksi opetukseen osallistuminen on erittäin tärkeää. Jokaiselle opiskelijalle pyritään löytämään hänelle parhaiten sopivat opiskelutavat ja -ohjelmat. Ongelmia opintojen etenemisessä (työesteitä, perheasioita, sairauksia, epäonnistumisia) tulee jokaiselle ja ne on paras pyrkiä ratkaisemaan opettajan tai rehtorin kanssa yhdessä. Keskeytyneitä opintoja voi tulla myöhemmin jatkamaan.

Päivitetty 30.1.2021