Historiaa

Lukio muutti helmikuussa 2021 uuteen rakennukseen, Kipinään, yhdessä Hyvinkään opiston kanssa. Kipinä valmistui marraskuussa 2020 ja luovutettiin Hyvinkään kaupungille 13.11.2020

Hangonsillan alueella havisevat historian siivet. Alueelta on aikoinaan lähdetty kohti leveämpää leipää ja parempaa tulevaisuutta. Koko Hyvinkään kaupunki on rakentunut Helsingin ja Hangonradan leikkauspisteeseen teollistumisen myötä 1900-luvun puolivälin paikkeilla. Kaupunki Hyvinkäästä tuli 1960. Eväitä elämään ja nuorten tulevaisuuteen antaa jatkossa uusi lukio.

Lukiokoulutus Hyvinkäällä sai alkunsa vuonna 1918 kun perustettiin Hyvinkään yhteiskoulu. 1950-luvulla Yhteiskoulu sai seurakseen Verkatehtaan yhteiskoulun (Hyvinkään uusi yhteiskoulu, myöhemmin Pohjoispuiston lukio) (1952) ja Hyvinkään keskikoulun (Sveitsinrinteen yhteiskoulu, myöhemmin Hyvinkään Sveitsin lukio) 1958. Vuonna 1966 perustetiin vielä Puolimatkan yhteiskoulu (Vehkojan lukio).

Edellinen lukiouudistus toteutettiin vuonna 1995. Siinä Vehkojan ja Pohjoispuiston lukiot lakkautettiin. Hyvinkään yhteiskoulun lukio ja Hyvinkään Sveitsin lukio jatkoivat toimintaansa, mutta niiden oppilasmäärät lähes kaksinkertaistuivat.

Viimeisin askel otettiin vuonna 2018 kun päätettiin yhdistää Hyvinkään Sveitsin lukio ja Hyvinkään yhteiskoulun lukio yhdeksi suureksi lukioksi ja rakentaa uusi koulurakennus Kipinä.

Kuvassa Sveitsin lukioKuvassa Hyvinkään yhteiskoulun lukio

Sveitsin lukion historia  Hyvinkään yhteiskoulun historia

Päivitetty 12.11.2021