Tervetuloa kuvataideopetuksen sivuille!

Hyvinkään lukion kuvataideopetus jatkaa Hyvinkään kaupungin pitkää ja maineikasta kulttuurihistoriallista perinnettä kuvataidekaupunkina.
Lukiomme kuvataidepainotuksen vuoksi nykyaikaisia ja varustetasoltaan korkealuokkaisia kuvataiteen luokkatiloja on kolme: piirustus ja maalaus, kuvanveisto ja keramiikka sekä luentoluokka (pöytäluokka). Lisäksi valokuvauksen ja graafisen suunnittelun kurssien tilana toimii pöytätietokonein varusteltu medialuokka.

Kuvataiteen, muotoilun ja arkkitehtuurin lukio-opinnot antavat vankat tiedot ja taidot haettaessa jatko-opintoihin sekä siirryttäessä työelämään. Lukiossamme voit suorittaa valtakunnallisen Kuvataiteen lukiodiplomin. Opinnoissa painottuvat suunnittelualojen muotoilu ja arkkitehtuuri. Opit mm. arkkitehtien käyttämän tietokoneavusteisen rakennusmallinnusohjelman mahdollisuudet.
Kuvataideopinnot vaikuttavat positiivisesti hyvinvointiisi ja jaksamiseesi lukio-opintojen aikana. Voit olla luova, kekseliäs ja toteuttaa omia ratkaisuja sillä kuvataiteessa ei ole yhtä oikeaa vastausta tai tapaa työskennellä.

Kuvataiteen kautta on osallistuttu useisiin kansainvälisiin projekteihin ja työpajoihin juuri sen kansainvälisyyden vuoksi. Opetuksessa tehdään yhteistyötä museoiden, gallerioiden, yritysten ja taidealan oppilaitosten kanssa.

 

Kuvataiteen lukiodiplomi  Kuvassa kuvataiteen lukudiplomin tunnus Kuvassa A niin kuin Aalto-yliopisto Taiteiden tiedekuntaKuvassa taiteiden tiedekunnan tunnus Lahden muotoiluinstituuttiKuvassa Lahden muotoiluinstituutin logo

Kuvataide yvinkään lukiossa

Päivitetty 24.5.2021