Opiskelu lukiossa

Luokattoman lukion yleiskäsitteitä

Lukujärjestys

Lukuvuodessa on viisi noin 8 viikon jaksoa. Jokaisessa jaksossa opiskelijalla on erilainen lukujärjestys, joka muodostuu opiskelijan tekemien valintojen perusteella. Rehtori tekee alustavat lukujärjestykset opiskelijoille valmiiksi ennen lukuvuoden alkua.

Kurssitarjotin

Lukuvuoden kaikki opiskeltavat kurssit on pyritty sijoittamaan eri jaksoihin määrätyille kiertotuntinumeroille. Hyvinkään lukion kurssitarjotin on nähtävissä Wilmasta. Kurssitarjottimesta näkee jokaisen viiden jakson kurssitarjonnan.

Kurssi

Kunkin oppiaineen koko lukion oppimäärät on jaettu kursseihin. Kullakin oppiaineella saattaa olla useita oppimääriä ja kurssit on jaettu pakollisiin, syventäviin sekä soveltaviin. Yksi kurssi on n. 23 oppitunnin (75 min) kokonaisuus ja yleensä kurssi opiskellaan yhden jakson aikana.

Koeviikko

Noin kuuden viikon opiskelun jälkeen jakso päättyy koeviikkoon. Koeviikolla ei ole varsinaista opetusta. Ryhmä ja opettaja voivat sopia kokeeseen valmistavan pohjatunnin pitämisestä koeviikolla.

Koeviikolla opiskelija ei voi olla pois koepäivästä ilman lääkärin tai terveydenhoitajan todistusta.

Kännykän esillä pitäminen koetilanteessa katsotaan vilpin yritykseksi. Vilpin yritykseksi katsotaan myös, jos kokeessa käytettävässä taulukkokirjassa on omia merkintöjä tai ylimääräisiä lappuja. 

Kunkin koeviikon jälkeen kokeet palautetaan erikseen ilmoitettavan päivään mennessä..

Uusintakuulustelu

Opiskelija voi yrittää korottaa hylättyä arvosanaa uusintakuulustelussa. Opiskelijan on ilmoittauduttava uusintakuulusteluun wilman kautta kurssin opettajalle viikkoa ennen koetta, myöhempiä ilmoittautumisia ei oteta vastaan. Jos opiskelija ei ilmoittautumisesta huolimatta saavu kokeeseen, katsotaan se yrityskerraksi josta seuraa H-merkintä eli kurssi on käytävä uudestaan. Peruuttaminen on tehtävä kahta päivää ennen koetta kurssin opettajalle.

Uusintakuulustelut

Poissaolot – poissaolosääntö

Kaikki poissaolot tulee selvittää ja korvata. Poissaolot selvitetään sähköisesti Wilma ohjelmalla. Ohjelmaan tulee kirjoittaa poissaolon syy esim. sairaana. Pelkkä punaisen muuttaminen vihreäksi ei ole poissaolon selvittämistä. Poissaolot on selvitettävä viikon kuluessa. Opettajat merkitsevät poissaolot vähintään kerran viikossa, yleensä jo samana päivänä. Hyväksyttyjä poissaolon syitä ovat esim. sairaus, etukäteen anottu ja myönnetty loma, ei esim. työssäkäynti, autokoulun ajotunti. 

Lomat ja muut ennalta tiedettävät poissaolot tulee anoa etukäteen joko ryhmänohjaajalta (1–5 päivää) tai rehtorilta (yli 5 päivää kestävät poissaolot). Lisäksi tällaisista poissaoloista on hyvä kertoa myös jakson kurssien opettajille ja pyytää mahdollisia korvaavia tehtäviä. Päätös anotusta lomasta tulee Wilman tuntimerkinnät kohtaan ko. päivien kohdalle.

Sairaspoissaolon kestäessä yli kolme (3) päivää, tulee toimittaa joko lääkärin tai terveydenhoitajan todistus sairaudesta koululle.

- Mikäli opiskelija on poissa selvittämättä yli kaksi (2) kertaa, katsotaan hänen luopuneen oikeudestaan suorittaa kurssia.

- Opiskelijan oikeus suorittaa kurssi loppuun katsotaan menetetyksi myös pitkään jatkuneiden sairasteluiden kohdalla. Suurien poissaolomäärien vuoksi opettajan voi olla vaikeaa suorittaa kurssin arviointia oikeudenmukaisesti.

- Opettaja voi lähettää opiskelijalle/huoltajille Wilma-viestin kurssin keskeytymisestä.

- Koeviikolla sairaspoissaoloista tulee aina toimittaa joko terveydenhoitajan tai lääkärin todistus.

Päivitetty 1.6.2020

    

kaupungin tunnus valkoisena

In English 
På svenska

  

Työntekijöille: 
(webmail/sähköposti)

- Office.com

hyvinkaa.fi

visithyvinkaa.fi

 

face instan logo twitter youtube LinkedIn

OTA YHTEYTTÄ

Hyvinkään lukio
Kenkätehtaankatu 1,
05900 Hyvinkää 
hyvinkaanlukio@hyvinkaa.fi
hyvinkaanlukio.aikuislinja@hyvinkaa.fi
p. 019 459 11*

Yhteystietojen haku

Kaupungin sähköpostiosoitteet:
etunimi.sukunimi@hyvinkaa.fi

 

   

VERKKOLASKUT & OSOITE

Verkkolaskuosoite/OVT 003701258660

Operaattori Telia/CGI 003703575029

 

Verkkolaskulla näkyvä osoite:

Hyvinkään kaupunki

003701258660
PL 299
02066 DOCUSCAN

  

Kaupungin ostolaskun vastaanottotapa on verkkolasku.

  

Kaupungin y-tunnus: 0125866-0