Kemia

Kemian opiskelu edistää ymmärtämään kemian ja sen sovellusten merkitystä jokapäiväisessä elämässä, ympäristössä, yhteiskunnassa ja teknologiassa. Samalla kehittyvät opiskelijan valmiudet luonnontieteellisiin jatko-opintoihin.
Kemian viidellä valtakunnallisella opintojaksolla opiskellaan mm. orgaanista kemiaa, sähkökemiaa ja kemiallisten reaktioiden tasapainoa.
Luonnontieteellisen erityistehtävän ansiosta koulussamme voi vahvistaa ja syventää kemian osaamistaan monilla paikallisilla opintojaksoilla. Olemme toteuttaneet projekteja, yritysvierailuja ja yliopistoyhteistyötä kotimaassa ja kansainvälisesti mahdollisuuksien mukaan. Kemian opintoretkistä ja projekteista voi lukea koulun sosiaalisen median sivuilta.

Paikalliset opintojaksot

Kemia: uudelleenkiteytys

Laborointi tutuksi

Tehdään laboratoriotöitä kemian eri alueilta liittyen mm. titrimetriaan, gravimetriaan ja kvalitatiiviseen analyysiin. Samalla tutustutaan kemian laboratorion keskeisiin välineisiin ja laitteisiin, työturvallisuuteen ja raportointiin. Opintojakson kokeellisuus antaa valmiuksia laboratoriotyöskentelyyn jatko-opinnoissa.

Biohajoavat polymeerit

Kuva puupinosta

Tutustutaan sellun ja paperin valmistukseen sekä siihen liittyvään bio- ja kiertotalouteen.
Bio- ja kiertotalouden keskeisenä tavoitteena on säästää luonnonvaroja ja hyödyntää materiaalit tehokkaasti ja kestävästi.

Kemian kertaus

Valmistaudutaan kemian ylioppilaskokeeseen kertaamalla valtakunnallisten opintojaksojen sisältöjä ja harjoittelemalla aikaisempien vuosien yo-tehtäviä.

Kemian kertaus -opintojakso on hyödyllinen myös, kun valmistaudutaan kemian alan yliopistojen ja korkeakoulujen pääsykokeisiin.

Kosmetiikan kemia

Tutustutaan kosmeettisiin tuotteisiin, niiden valmistukseen sekä niissä käytettävien kemiallisten aineiden vaikutuksiin tuotteen ominaisuuksissa. Tehdään laboratoriotöinä mm. voiteita, hajuvesiä ja huulipunaa.

Kosmetiikan kemiaa uusi.png
Huulipunamassan siirtäminen muotteihin

Elintarvikekemia

Tutustutaan suomalaiseen elintarviketeollisuuteen, sen raaka-aineisiin, tuotantoon ja laadunvalvontaan. Tehdään kokeellisia tutkimuksia ruoka-aineisiin ja ruoan valmistukseen liittyen.

 Elintarvikekemiaa
Maitohapon määritys titraamalla

Kemian sovellus- tai mittausprojekti

Koulun oma tai yhteistyössä muiden oppilaitosten tai yritysten kanssa tehtävä kemiaa soveltava, mahdollisesti myös mittauksia sisältävä projekti ja sen raportointi. Projekti voidaan toteuttaa myös leirikouluna tai kansainvälisenä projektina.

Kemia ja taide

Opintojaksolla vahvistetaan opiskelijan aiempaa kemian osaamista ja opitaan kemian merkitys taiteessa eri aikakausina. Opintojakso sisältää sekä kemiaa että taideopetusta. Opintojaksolla taiteeseen liittyvää kemiaa selitetään kemian tieteen avulla. Opintojaksolle saapumiselle on edellytyksenä, että opintojakso KE1-2 on suoritettu.

Lukudiplomi

Opintojakso suoritetaan itsenäisesti. Luetaan itsenäisesti kemiaan liittyvää kirjallisuutta, joka tentitään suullisesti.

Päivitetty 10.10.2023

    

kaupungin tunnus valkoisena

In English 
På svenska

  

Työntekijöille: 
(webmail/sähköposti)

- Office.com

hyvinkaa.fi

visithyvinkaa.fi

 

face instan logo twitter youtube LinkedIn

OTA YHTEYTTÄ

Hyvinkään lukio
Kenkätehtaankatu 1,
05900 Hyvinkää 
hyvinkaanlukio@hyvinkaa.fi
hyvinkaanlukio.aikuislinja@hyvinkaa.fi
p. 019 459 11*

Yhteystietojen haku
Opetushenkilöstön sähköpostiosoitteet:
etunimi.sukunimi@edu.hyvinkaa.fi

Rehtoreiden ja oppilaitossihteerien sähköpostiosoitteet:
etunimi.sukunimi@hyvinkaa.fi

 

   

VERKKOLASKUT & OSOITE

Verkkolaskuosoite/OVT 003701258660

Operaattori Telia/CGI 003703575029

 

Verkkolaskulla näkyvä osoite:

Hyvinkään kaupunki

003701258660
PL 299
02066 DOCUSCAN

  

Kaupungin ostolaskun vastaanottotapa on verkkolasku.

Hyvinkään lukion viite: 187 44005 
Hyvinkään lukion hankkeiden viite: 187 44006

Kaupungin y-tunnus: 0125866-0