Hyvinkään lukio på svenska

Hyvinge gymnasium

Hyvinge gymnasium är en modern, framtidsinriktad skola med cirka 900 studerande inklusive vuxenutbildningslinjen. Den nya skolbyggnaden, kallad Kipinä ("Gnista"), stod färdig i november 2020.

I vår skola kan man välja att studera på allmän eller naturvetenskaplig linje. Den som studerar på allmän linje kan välja att fokusera på exempelvis humaniora, konst eller språk. På den naturvetenskapliga linjen kan studerandena läsa biologi, geografi, fysik och kemi på djupet. Detta ger goda färdigheter för att fortsätta studier inom naturvetenskap, teknik och medicin.

De konstintresserade i vår skola har möjlighet att söka till konstlinjen, där konst-, musik- och/eller teaterstudier ingår i schemat. Studerandena har möjlighet att tillgodoräkna sådana grundläggande konststudier som genomförts utanför skolan. Det är också möjligt att avlägga gymnasiediplom i konstämnen.

Vårt gymnasium erbjuder träning för toppidrottare vilket möjliggör att kombinera studier och träning på ett fungerande sätt.

Vi har ett brett utbud av språk och en mängd internationella aktiviteter. Förutom engelska som A-språk kan eleverna välja tyska eller franska, och som B-språk spanska, italienska, japanska, franska, tyska eller ryska. Fler språk, som till exempel kinesiska och teckenspråk, kan man studera vid Hyvinkään Opisto i samma byggnad.

Hyvinge gymnasium ligger nära järnvägen och busstationen, vilket gör det till ett bra val för alla som bor i närområdena. Studiemiljön är öppen, lugn och bekväm. Vår skola samarbetar med andra gymnasieskolor och lokala företag samt organiserar yrkesinriktad dubbelexamen.

Päivitetty 26.10.2023

    

kaupungin tunnus valkoisena

In English 
På svenska

  

Työntekijöille: 
(webmail/sähköposti)

- Office.com

hyvinkaa.fi

visithyvinkaa.fi

 

face instan logo twitter youtube LinkedIn

OTA YHTEYTTÄ

Hyvinkään lukio
Kenkätehtaankatu 1,
05900 Hyvinkää 
hyvinkaanlukio@hyvinkaa.fi
hyvinkaanlukio.aikuislinja@hyvinkaa.fi
p. 019 459 11*

Yhteystietojen haku
Opetushenkilöstön sähköpostiosoitteet:
etunimi.sukunimi@edu.hyvinkaa.fi

Rehtoreiden ja oppilaitossihteerien sähköpostiosoitteet:
etunimi.sukunimi@hyvinkaa.fi

 

   

VERKKOLASKUT & OSOITE

Verkkolaskuosoite/OVT 003701258660

Operaattori Telia/CGI 003703575029

 

Verkkolaskulla näkyvä osoite:

Hyvinkään kaupunki

003701258660
PL 299
02066 DOCUSCAN

  

Kaupungin ostolaskun vastaanottotapa on verkkolasku.

Hyvinkään lukion viite: 187 44005 
Hyvinkään lukion hankkeiden viite: 187 44006

Kaupungin y-tunnus: 0125866-0