Yhteistyö ja vierailut

Kemian opiskelun yhteydessä tehdään mahdollisuuksien mukaan yhteistyötä yritysten, tutkimuslaitosten ja yliopistojen kanssa.
Saint-Gobain Finland Oy tuottaa eristemateriaaleja kierrätyslasista Hyvinkään Sahanmäessä. Keväisin on ryhmä kemianopiskelijoitamme tehnyt opintomatkan tehtaalle. Ensin tutustutaan konsernin kansainväliseen toimintaan ja eristemateriaalin tuotantoprosessiin. Sitten tehdään tehdaskierros jolla näkee prosessin toteutumisen käytännössä. Lopuksi määritetään laadunvalvontalaboratoriossa mm. eristemateriaalin kuiva-ainepitoisuutta, puristuslujuutta ja lamda-arvoa.

Saint Gobain Finland Oy:llä

Vierailulla Saint-Gobain Finland Oy:n eristemateriaalitehtaalla Hyvinkään Sahanmäessä


Suomalainen energiayhtiö
St 1 valmistaa bensiiniin lisättävää bioetanolia Hämeenlinnassa. Yhteistyöhön on kuulunut yrityksen edustajan vierailu koulullamme kertomassa polttoaineiden tuotannosta.

Knehtilän luomutilalla Hyvinkään Palopurossa voimme tutustua lähiruuan tuotantoon joka tapahtuu tasapainossa luonnon kiertokulun kanssa. Tämä elintarvikekemiaan liittyvä niin sanottu Palopuron symbioosi tuottaa myös biokaasua tilan energiatarpeeseen. Biokaasua riittää myös myyntiin tankattavaksi maakaasulla kulkeviin autoihin.

Ilmatieteenlaitos on pitkäaikainen yhteistyökumppanimme. Lukuvuonna 2020-2021 jatkuu Ilmatieteen laitoksen tutkijan kanssa suunniteltu Hyvinkään kaupungin lämpösaareketutkimus jossa kartoitetaan lämpötilavaihteluita Hyvinkäällä eri vuorokauden- ja vuodenaikoina. Projektin yhteydessä mitataan myös Hyvinkään kaupunki-ilman pienhiukkaspitoisuuksia. Olemme myös säännöllisesti tehneet opintomatkoja Ilmatieteen laitoksen Kumpulanmäen toimintataloon Dynamicumiin Helsinkiin.

Ilmatieteen laitoksella

Säähavainnointia Ilmatieteen laitoksella

Päivitetty 30.11.2021

    

kaupungin tunnus valkoisena

In English 
På svenska

  

Työntekijöille: 
(webmail/sähköposti)

- Office.com

hyvinkaa.fi

visithyvinkaa.fi

 

face instan logo twitter youtube LinkedIn

OTA YHTEYTTÄ

Hyvinkään lukio
Kenkätehtaankatu 1,
05900 Hyvinkää 
hyvinkaanlukio@hyvinkaa.fi
hyvinkaanlukio.aikuislinja@hyvinkaa.fi
p. 019 459 11*

Yhteystietojen haku

Kaupungin sähköpostiosoitteet:
etunimi.sukunimi@hyvinkaa.fi

 

   

VERKKOLASKUT & OSOITE

Verkkolaskuosoite/OVT 003701258660

Operaattori Telia/CGI 003703575029

 

Verkkolaskulla näkyvä osoite:

Hyvinkään kaupunki

003701258660
PL 299
02066 DOCUSCAN

  

Kaupungin ostolaskun vastaanottotapa on verkkolasku.

  

Kaupungin y-tunnus: 0125866-0