Kieliprojektit

Kieliviikko

Kieliviikko on koko koulun yhteinen tapahtumaviikko, jolloin on tarjolla makupaloja Kipinässä opetettavien kielten laajasta valikoimasta.

Innostu italiasta, virittäydy venäjästä tai rakastu ranskaan – tarjolla on koko viikon ajan eri kielimaistiaisia, työpajoja, mielenkiintoisia vierailijoita ja tietysti kilpailuja.

Lukion kieliviikko järjestettiin ensimmäisen kerran uudessa Kipinätalossamme ennen joulua. Tällä kertaa kieliviikko käynnistyi Lucian päivän tunnelmallisella aamunavaukselle. Valuuttana kieliviikon avauspäivänä kielikahvilassa oli ruotsi ja ruotsiteemalla jatkettiin myös oppitunneilla, joita väritti ruotsalaisen toimittajan Martin Appelin työpajat.

Koulumme oli mukana syksyllä 2021 Euroopan laajuisessa Juvenes Translatores -käännöskilpailussa ja yksi kieliviikon kohokohdista olikin kaikkien koulumme kilpailijoiden palkitseminen. Opetusneuvos Terhi Seinän kielitervehdys taas puolestaan toi Kipinään muistutuksen siitä, että kielet loistavat kirkkaina Hyvinkään lukiossa. ”Kipinöitykää kielistä”, totesi opetusneuvos osuvasti aamunavauspuheessaan.

Eri kieliä päästiin harjoittelemaan päivittäin kielikahvilassa, josta iloinen puheen sorina kuului milloin japaniksi, milloin saksaksi. Ranska-päivänä tilattiin "bonboneja", kun taas espanja-päivänä "carameloja". Koulumme vaihtarien järjestämässä kielivisassa kilpailtiin englanniksi. Saimme vieraiksi myös pakkasukon ja lumihiutaletytön suoraan Pietarista. Kieliviikko huipentui tällä kertaa entisen opiskelijamme Santeri Leinosen luentoon ”Kieli, kulttuuri ja valta”.

Kuvia kieliviikoilta

Kielikimppa - Språkkimppa

Språkkimppa on yhteistyöohjelma Kristiinankaupungin ruotsinkielisen lukion, Kristinestads gymnasium, kanssa. Språkkimppa on vuosittainen kurssi, johon osallistumalla opiskelijalla on mahdollisuus kehittää ja oppia lisää ruotsin kieltä, tutustua suomenruotsalaiseen elämään ja kulttuuriin yhdessä kristiinankaupunkilaisten nuorten kanssa. Kurssin aikana opiskelijoille pyritään järjestämään yhteistä tekemistä digitehtävien, kouluvierailujen tai mahdollisten leirikoulujen puitteissa. Språkkimppa on mielenkiintoinen, rento ja hauska yhteistyökurssi ajatuksella ei pakko, vaan mahdollisuus.

Kuvia kieliviikoilta

Ranskan vaihto-ohjelma Hyvinkää - Nantes

Hyvinkään lukion toimipisteen ja Ranskan Nantesissa sijaitsevan Lycée Les Bourdonnières -lukion yhteistyönä vuonna 2017 alkaneen vaihto-ohjelman tarkoitus on tutustuttaa suomalaisia ja ranskalaisia nuoria sekä toisiinsa että molempien maiden kulttuureihin ja perinteisiin. Vaihtoprojektissa vieraillaan vuorotellen Hyvinkäällä ja Nantesissa ja majoitutaan vastavuoroisesti oman vaihtoparin kotona ja päästään siten vaihtoviikon ajaksi kokemaan tavallista suomalaista tai ranskalaista arkielämää. Koulua käydään viikon aikana vaihtoparin koululla ja osallistutaan tavalliseen koulupäivään sekä käydään vierailun aikana järjestetyillä retkillä Hyvinkäällä ja Nantesissa sekä niiden lähialueilla. Vaihto-ohjelman kielinä käytetään suomen ja ranskan lisäksi englantia nuorten tasapuolisen kommunikaation mahdollistamiseksi sekä vaihto-ohjelman monikielisyystavoitteen saavuttamiseksi. Siten kaikilla koulumme opiskelijoilla on mahdollisuus ottaa osaa Ranskan vaihto-ohjelmaan.

Vaihtoprojekteja on tähän mennessä toteutettu kaksi kertaa, lv. 2017-2018 ja 2018-2019.

Blogista voit lukea lisää opiskelijoiden matkakertomuksia Nantesista keväältä 2019. https://hyvinkaanantes.blogspot.com/ 


Kuvia kieliviikoilta

Päivitetty 3.2.2022

    

kaupungin tunnus valkoisena

In English 
På svenska

  

Työntekijöille: 
(webmail/sähköposti)

- Office.com

hyvinkaa.fi

visithyvinkaa.fi

 

face instan logo twitter youtube LinkedIn

OTA YHTEYTTÄ

Hyvinkään lukio
Kenkätehtaankatu 1,
05900 Hyvinkää 
hyvinkaanlukio@hyvinkaa.fi
hyvinkaanlukio.aikuislinja@hyvinkaa.fi
p. 019 459 11*

Yhteystietojen haku

Kaupungin sähköpostiosoitteet:
etunimi.sukunimi@hyvinkaa.fi

 

   

VERKKOLASKUT & OSOITE

Verkkolaskuosoite/OVT 003701258660

Operaattori Telia/CGI 003703575029

 

Verkkolaskulla näkyvä osoite:

Hyvinkään kaupunki

003701258660
PL 299
02066 DOCUSCAN

  

Kaupungin ostolaskun vastaanottotapa on verkkolasku.

  

Kaupungin y-tunnus: 0125866-0