Kipinä

Uusi Hyvinkään lukion ja Hyvinkään opiston rakennus valmistui marraskuun 2020 aikana ja luovutettiin Hyvinkään kaupungille 13.11.

Hyvinkään opisto aloitti kevätlukukautensa Kipinässä tammikuussa 2021 ja lukion opetus (myös aikuislinjan) alkoi Kipinän uusissa tiloissa 4. jakson alkaessa 11.2.2021.

Kipinän osoite on Kenkätehtaankatu 1. Sijainnin näet kartalta. (Toistaiseksi osaan karttasovelluksista on syötettävä vaihtoehtoinen osoite Suutarinkuja 6). Tämänhetkiset reitit autoilijalle ja joukkoliikenteen pysäkit (pdf) (Huom. Hankopaanankatu on jo avattu käyttöön.). Kartan P-alueiden lisäksi Kenkätehtaankadun ja Hankopaanankadun varressa on myös 4h-pysäköintimahdollisuus. Ulko-opasteesta näet pyörätelineiden ja -katosten sijainnit (pdf)Paikallisliikenteen reittikartta ja aikataulu täällä (pdf)

Opiskelijoiden parkkialueena käytetään Hankopaananraitin varrella olevaa liityntäpysäköintialuetta. Ajo alueelle tapahtuu Riihimäenkadulta Hangonrataa kohti pitkin Solbonkatua, kunnes käännytään oikeaan Hankopaananraitille. Alue on heti rautatiesillan alituksen jälkeen oikealla. Katso yllä olevaa linkkiä "reitit autoilijalle".

Sisätilojenopaste (pdf)

Kipinä saa voimaa katolle asennetuista aurinkopaneeleista: Seuraa tuotantoa täältä

Kipinätalolle toivotaan saavuttavan mieluiten kävellen, pyörällä tai joukkoliikenteellä. Kestävä liikkuminen edistää terveyttä, hyvinvointia, tasa-arvoa ja viihtyisyyttä.

Kipinätalo otettiin käyttöön jo ennen kuin sen ympäristö on vielä kokonaan valmistunut. Siirtymäaikana ohjeistuksia kulkemisesta ja pysäköinnistä joudutaan päivittämään aina kulloisenkin rakennusvaiheen mukaan. Jotta kulkeminen olisi kaikille mahdollisimman turvallista ja sujuvaa, toivomme, että kaikki seuraisivat tarkasti sen hetkisiä ohjeita ja välttäisivät turhaa moottoriajoneuvoilla liikkumista Kipinätalon läheisyydessä.

Hyvinkäällä kaikki matka ovat helposti pyöräiltäviä ja pyörällä matka-aika on usein kilpailukykyinen auton kanssa. Pyöräpysäköintipaikkoja on molemmin puolin Kipinätaloa.

Joukkoliikenteellä saapuvat voivat katsoa lähimpien pysäkkien sijainnit kartalta. Kartassa on esitetty myös autopysäköintipaikkojen sijainnit ja saattoliikenteelle tarkoitettu paikka. Autopysäköintipaikoista Astreankadun puoleiset pysäköintipaikat on tarkoitettu Kipinätalon vakikäyttäjille ja edellyttävät e-parking tunnuksen hakemista. Kenkätehtaankadun puolella Hankopaananraitin vieressä on kaikkien käyttöön tarkoitettuja pysäköintipaikkoja.

Päivitetty 8.11.2021